Γνωστός στους κύκλους της ΕΛ.ΑΣ για την ακραία ρητορική του ήταν ο συνταξιούχος αστυνομικός που δολοφόνησε εν ψυχρώ με 3 σφαίρες έναν γυμναστή στους Αμπελοκήπους το απόγευμα της Παρασκευής. Ο Φ.Π, ήταν υποψήφιος με την Χρυσή Αυγή και μάλιστα είχε ταχθεί υπέρ της δημιουργίας Ταγμάτων Ασφαλείας.

Μάλιστα σε εφημερίδα της Μεσσηνίας, περιοχή στην οποία είχε κατέβει ως υποψήφιος με την Χρυσή Αυγή, είχε στείλει κείμενο στο οποίο ανέφερε, «Καλούμε τους νέους από 15 έως… 70 ετών σε αφύπνιση και επιστράτευση»,  και εξηγούσε τους στόχους της δημιουργίας ταγμάτων ασφαλείας αναφέροντας πως, «η μεγάλη εγκληματικότητα που μαστίζει την περιφέρειά μας και όλη την Ελλάδα προέρχεται κυρίως από την εγκληματική δράση των αλλοδαπών εισβολέων εγκληματιών, κατοχής της χώρας μας, από τους θρασείς και υπότροπους εγκληματίες, γύφτους-τσιγγάνους, μάστιγα εγκληματικότητος κατά των Ελλήνων».

Μάλιστα είχε κάνει ένα βήμα παραπάνω, είχε καλέσει τον αστυνομικό διευθυντή να μεταθέσει «από το ανεπαρκές υπάρχον στα χαρτιά Αστυνομικό Τμήμα Μελιγαλά, όσοι αστυνομικοί είναι ανεπαρκείς, φοβισμένα ανθρωπάκια και λειτουργούν ως να ευρίσκονται στο αμπέλι τους, χωρίς υπηρεσιακή γνώση και συνείδηση».

Ο Φ.Μ παρά την ακροδεξιά ρητορία του, δεν υπηρέτησε ποτέ σε μάχιμη θέση. Το μεγαλύτερο μέρος της θητείας του το πέρασε ως στατικός φρουρός στον Άρειο Πάγο ενώ ανήκε στην δύναμη του αστυνομικού τμήματος Αμπελοκήπων.

Ο δράστης του φονικού, που οδηγήθηκε σήμερα στον ανακριτή πήρε προθεσμία για την προσεχή Τρίτη να απολογηθεί, καθώς ο δικηγόρος του δεν είχε την δικογραφία της υπόθεσης.

Βγαίνοντας από το γραφείο του εισαγγελέα ο 60χρονος συνταξιούχος αστυνομικός και υποψήφιος με τη Χρυσή Αυγή στη Μεσσηνία είπε ότι βρισκόταν σε άμυνα.