current views are: 7

23 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση19:30

Συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής -Στο μικροσκόπιο επίθεση σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ

Τον φάκελο για την επίθεση σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ ανοίγει το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η υπόθεση για τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Δημοσίευση 19:30’

Τον φάκελο για την επίθεση σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ ανοίγει το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η υπόθεση για τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Τον φάκελο για την επίθεση σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ ανοίγει το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η υπόθεση για τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Είναι η τρίτη κατά σειρά δικογραφία, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την επίθεση σε βάρος των Αιγύπτιων ψαράδων , την οποία θα εξετάσουν οι δικαστές στο πλαίσιο της ποινικής διερεύνησης της υπόθεσης.

Με βάση το παραπεμπτικό βούλευμα για α την επίθεση σε βάρος του ΠΑΜΕ είναι κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού και κατά συρροή  τέσσερις κατηγορούμενοι.

Η υπόθεση της επίθεσης του Τάγματος Εφόδου κατά των αφισοκολλητών  έχει χαρακτηριστεί από την Πολιτική Αγωγή “απολύτως στοχευμένη ενέργεια” για την  οποία τελούσε σε πλήρη γνώση της ηγετικής ομάδας προκειμένου η Χρυσή Αυγή να δημιουργήσει και να “επιβάλει” συνδικαλιστικό σωματείο εργαζομένων στην Ζώνη Περάματος. Στη δικογραφία υπάρχουν στοιχεία – τα οποία θα αποτιμήσουν οι δικαστές –  για τον βουλευτή Γιάννη Λαγό όπως το μήνυμα του προς τον  φερόμενο ως «Πυρηνάρχη» Νίκαιας Γιώργο Πατέλη. Ο κατηγορούμενος για εγκληματική οργάνωση βουλευτής ,που το διάστημα πριν την επίθεση φαίνεται να δραστηριοποιείται ιδιαίτερα για την υπόθεση “σωματείο της Χρυσής Αυγής” στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, λίγες ώρες πριν την επίθεση στο ΠΑΜΕ φέρεται να είχε στείλει μεταξύ άλλων και το εξής μήνυμα στο κινητό του «Πυρυνάρχη» Νίκαιας Γιώργου Πατέλη:

“ Και πολύ καλά έκανες. Παρεμπιπτόντως μάλλον θα φάνε γερό πέσιμο τα κομμούνια σήμερα στο Πέραμα. Έχουν βγει και βάφουν και μάζεψε ο Τάσος (σσ Πανταζής) καμιά 30αρα και πάνε από εκεί”.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο “στις 12-9-2013 και περί ώρα 23.50′, στο Πέραμα Αττικής και επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας αριθ. 72, έξω από τα Ναυπηγεία «Παπίλα», οι κατηγορούμενοι Αναστάσιος Πανταζής, Χρήστος Χατζηδάκης, Κυριάκος Αντωνακόπουλος και Ιωάννης Καστρινός συμμετείχαν σε ομάδα πενήντα (50) περίπου ατόμων από τις οργανώσεις της «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» Περάματος, Νίκαιας και Σαλαμίνας, με επικεφαλής το φερόμενο ως μέλος του Πενταμελούς Συμβουλίου της Τοπικής Οργάνωσης της «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» στο Πέραμα Αναστάσιο Πανταζή, ντυμένοι με μαύρα ρούχα, με το λογότυπο της ‘Χρυσής Αυγής’, κάποιοι δε και με παντελόνια παραλλαγής, άλλοι φορώντας κράνη μοτοσικλετιστή και άλλοι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με μαντήλια.

Οι παραπάνω κατηγορούμενοι όπως και τα λοιπά άγνωστα μέχρι στιγμής στην ανάκριση άτομα-μέλη της «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ», επιτέθηκαν, με ανθρωποκτόνο σκοπό, κρατώντας, μεταξύ άλλων, καδρόνια, πτυσσόμενα γκλομπ, τσεκούρια, λοστούς στην άκρη των οποίων υπήρχαν πρόκες και βίδες, κοντάρια, τα οποία είχαν προσαρμοσμένα στο επάνω μέρος τους μεταλλικά ελάσματα, καθώς και ιδιοκατασκευή κονταριού με μεταλλική απόληξη και στρεβλή μεταλλική προσθήκη σε σχήμα «Γ», σε βάρος είκοσι (20) τουλάχιστον ατόμων-μελών της Τοπικής Οργάνωσης Περάματος του ΚΚΕ, τα οποία προέβαιναν σε αναγραφή πολιτικών συνθημάτων στην περιοχή τους”.

 Το νήμα της ιστορίας θα αρχίσουν να ξετυλίγουν οι δικαστές  με τις μαρτυρικές  καταθέσεις, που αναμένεται να ξεκινήσουν αύριο ή  στη μεθαυριανή  συνεδρίαση, αρχής γενομένης από την εξέταση του  προέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου Σωτήρη Πουλικογιάννη μέλος του ΚΚΕ , ο οποίος είχε δεχθεί χτυπήματα στο κεφάλι από τα μέλη του Τάγματος .


σχετικα αρθρα