current views are: 8

29 Μαΐου 2017
Δημοσίευση03:30

Βελτιωμένος ο καιρός σήμερα – Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται τη Δευτέρα στην Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και το κεντρικό και νότιο Αιγαίο.

Δημοσίευση 03:30’

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται τη Δευτέρα στην Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και το κεντρικό και νότιο Αιγαίο.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται τη Δευτέρα στην Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και το κεντρικό και νότιο Αιγαίο.

Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά θα υπάρχουν μόνο αραιές νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι και απόγευμα θα πυκνώσουν, και θα δώσουν σποραδικές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και την κεντρική και ανατολική Μακεδονία.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο στα βόρεια και δυτικά, ως προς τις μέγιστες τιμές. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα εξασθενήσουν σημαντικά.

Η θερμοκρασία στη Θράκη, τη Μακεδονία και την Ήπειρο θα κυμανθεί από 10 έως 26 βαθμούς, στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο από 12 έως 24, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 24, στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 23, και στην Κρήτη από 12 έως 21.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού όπου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες ενδέχεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα βόρεια ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση του καιρού από το βράδυ. 

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: Από 14 ως 23 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες οι όποιες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Βελτίωση το βράδυ.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασία: Από 13 ως 24 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία- Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες, κυρίς στα ορεινά της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: Από 11 ως 25 βαθμούς κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά στα νότια αυξημένες, οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 14 ως 26 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, ενώ νωρίς το πρωί στην Εύβοια είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικοί όμβροι τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά και πιθανόν στα νότια μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: Από 13 ως 24 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: Από 15 ως 24 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα Δωδεκάνησα και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, πρόσκαιρα στο Ανατολικό Αιγαίο.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα βόρεια 4 με 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: Από 17 ως 24 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


σχετικα αρθρα