Στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται τοπικές βροχές και τη Δευτέρα. Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη,  κατά τόπους τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στα ανατολικά  θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα:

Στην Αττική, πρόσκαιρη συννεφιά με πιθανότητα βροχής, βόρειοι άνεμοι 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, ήλιος με πρόσκαιρη συννεφιά, ασθενείς άνεμοι και το θερμόμετρο από 15 έως 20 βαθμούς.
 
Στη Θράκη και στη Μακεδονία συννεφιά με λίγες τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία από 9 έως 21 βαθμούς.
                                                                                           
 Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, τοπικές βροχές κυρίως το  πρωί οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και θερμοκρασία από 12 έως 24 βαθμούς.
   
Στην Πελοπόννησο παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών. Ο υδράργυρος από 10 έως 24 βαθμούς.
 
Στα Κύθηρα, βαθμιαία ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι και θερμοκρασία έως 23 βαθμούς.   
 
Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις και πιθανότητα βροχής στην Κρήτη, βόρειοι άνεμοι 5 με 7 μποφόρ και το θερμόμετρο από 18 έως 24 βαθμούς.
 
Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, γενικά αίθριος καιρός, βόρειοι άνεμοι 5 με 7 μποφόρ και θερμοκρασία έως 25 βαθμούς.
 
Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα παροδικές νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Η θερμοκρασία από 12 έως 24 βαθμούς.