Εξέγερση στο hot spot της Μόριας στη Λέσβο, καθώς εκατοντάδες  μετανάστες κυρίως από το Πακιστάν διαμαρτύρονται για την πολύμηνη καθυστέρηση της εξέτασης των αιτημάτων ασύλου και τον εγκλεισμό τους στο νησί. Οι μετανάστες έβαλαν φωτιά σε κουβέρτες και τις πέταξαν στον χώρο όπου στεγάζεται η Υπηρεσία Ασύλου. Τα γεγονότα σταμάτησαν μετά την επέμβαση των ΜΑΤ. 

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το lesvosnews.gr, οι μετανάστες έβαλαν φωτιές σε κλινοσκεπάσματα, κουβέρτες, σεντόνια και παπλώματα τα οποία πέταξαν φλεγόμενα στο χώρο όπου βρίσκονται εγκαταστημένα τα γραφεία των επιτροπών που εξετάζουν τα αιτήματα πολιτικού ασύλου, με αποτέλεσμα να καούν 8 κοντέινερ.

Αμέσως απομακρύνθηκαν πανικόβλητοι οι υπάλληλοι που εργάζονταν εκεί ενώ επενέβησαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία που έθεσε γρήγορα υπό έλεγχο την πυρκαγιά, ενώ η επέμβαση των ανδρών των ΜΑΤ αποκατέστησαν γρήγορα την τάξη.

Μία γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα από τους πυκνούς καπνούς που κάλυψαν τον χώρο. Στo hot spot διαμένουν 5943 μετανάστες

Δείτε τα βίντεο από τα γεγονότα στο hot spot της Μόριας στη Λέσβο.