current views are: 4

24 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση10:36

Λέρος: Ήρθε να φυγαδεύσει τον αδερφό του από το hot spot και συνελήφθη

Πακιστανός ήρθε να φυγαδεύσει τον αδερφό του από το hot spot της Λέρου και τελικά συνελήφθη κι αυτός. Συνελήφθησαν στο λιμάνι της Λέρου λίγο πριν επιβιβαστούν στο πλοίο της γραμμής για τον Πειραιά.

Δημοσίευση 10:36’

Πακιστανός ήρθε να φυγαδεύσει τον αδερφό του από το hot spot της Λέρου και τελικά συνελήφθη κι αυτός. Συνελήφθησαν στο λιμάνι της Λέρου λίγο πριν επιβιβαστούν στο πλοίο της γραμμής για τον Πειραιά.

Hρθε να φυγαδεύσει τον αδερφό του από το hot spot της Λέρου και τελικά συνελήφθη κι αυτός. Είναι η ιστορία ενός Πακιστανού που ήρθε από τη Γερμανία, όπου μένει, για καταφέρει να φύγει μετά μαζί τον αδερφό του.  Ο 36χρονος συνελήφθη μαζί με τον 37χρονο αδελφό του, σε έλεγχο που έγινε από τους αστυνομικούς στο λιμάνι της Λέρου στο αυτοκίνητο που επέβαιναν, λίγο πριν επιβιβαστούν στο πλοίο της γραμμής για τον Πειραιά.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 37χρονος Πακιστανός ήρθε μέσω Τουρκίας στα νησιά μας και τους τελευταίους μήνες φιλοξενείται και μάλιστα υπό περιορισμό στο hot pot της Λέρου. Τελικός προορισμός του ήταν -όπως για χιλιάδες άλλους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν απομείνει στη χώρα μας- η Γερμανία καθώς εκεί διαμένει ο 36χρονος αδελφός του και άλλοι συγγενείς. Ο καιρός περνούσε και το ταξίδι αυτό δεν γινόταν για τον 37χρονο Πακιστανό, βρέθηκε λύση στο να το κάνει οδικώς.

Έτσι ο 36χρονος αδελφός του ξεκίνησε μαζί με τον ανήλικο γιο του από τη Γερμανία όπου διαμένει νόμιμα (ο πατέρας έχει άδεια παραμονής στη χώρα και ο γιος γερμανικό διαβατήριο) και με το αυτοκίνητό του ήρθαν οδικώς στην Ελλάδα και μετέβησαν στην Λέρο. Εκεί την περασμένη Πέμπτη το βράδυ επιβιβάστηκε στο όχημα ο 37χρονος Πακιστανός και όλοι μαζί μετέβησαν στο λιμάνι του νησιού προκειμένου με το πλοίο της γραμμής να ταξιδέψουν για Πειραιά και από εκεί για Γερμανία οδικώς.

Κατά την επιβίβασή τους όμως, αστυνομικοί στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργούν διαπίστωσαν πως ο 37χρονος έφερε πλαστό διαβατήριο και πλαστή ταυτότητα βουλγαρικών αρχών με αποτέλεσμα να συλληφθούν και οι δύο και να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Κω.


σχετικα αρθρα