current views are: 11

24 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση14:42

Ακρίτα στη δίκη Γιακουμάκη: Έγιναν φρικαλέα πράγματα

Ως φρικαλέα πράγματα  χαρακτήρισε  κατά την έξοδό της από το Δικαστικό Μέγαρο ,τα όσα υπέπεσαν τότε στην αντίληψή της  που την ώθησαν  στο γράψει και τα 3 κείμενα της σχετικά με αυτή την υπόθεση .

Δημοσίευση 14:42’

Ως φρικαλέα πράγματα  χαρακτήρισε  κατά την έξοδό της από το Δικαστικό Μέγαρο ,τα όσα υπέπεσαν τότε στην αντίληψή της  που την ώθησαν  στο γράψει και τα 3 κείμενα της σχετικά με αυτή την υπόθεση .

Ως φρικαλέα πράγματα  χαρακτήρισε  κατά την έξοδό της από το Δικαστικό Μέγαρο ,τα όσα υπέπεσαν τότε στην αντίληψή της  που την ώθησαν  στο γράψει και τα 3 κείμενα της σχετικά με αυτή την υπόθεση .

Με δάκρυα στα μάτια η δημοσιογράφος έκανε έκκληση να σταματήσει η σιωπή για το φαινόμενο byllying και να πάψει η ύπαρξη της “ρομφαίας ” της ασυλίας  των βουλευτών Επιπλέον, εξήγησε πως έγραψε το πρώτο της κείμενο για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη μετά από  πληροφορίες που είχε για την ανάμειξή πολιτικού προσώπου ,το οποίο μέσα από το κείμενό της φρόντισε να μην το φωτογραφίσει .

Ερωτηθείσα για τις πηγές της και πως διασταύρωσε τις πληροφορίες που είχε  ως δημοσιογράφος αρνήθηκε να τις  αποκαλύψει .Αναφερόμενη στον πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής μετά από ερώτηση που δέχθηκε από τον κ. Κούγια ,για τον αν εκείνος έπραξε τα  δέοντα για την προστασία του παιδιού   η κ .Ακρίτα υπογράμμισε χαρακτηριστικά ” πως το μέγα λάθος του ήταν το ότι υπέκυψε το θέλημα του βουλευτή “

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε η κ. Ακρίτα  κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ,είχε στείλει πιστολή προς τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης, Γ. Πανούση, για παρέμβαση πολιτικού προσώπου στην υπόθεση, αφού προηγουμένως, είχε διασταυρώσει τις πληροφορίες της σχετικά με το θέμα, ενώ επικαλέστηκε δημοσιογραφικό απόρρητο.

Σε δηλώσεις της αμέσως μετά, έστειλε μήνυμα, ως δημοσιογράφος και ως μητέρα, ενάντια στην ενδοσχολική βία και τα «ρουσφέτια» των πολιτικών.

Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων η δημοσιογράφος «οφείλουμε να δουλέψουμε ενάντια στην κακοποίηση των παιδιών, στην ενδοσχολική βία. Παράλληλα, σημείωσε πως πρέπει να λογοδοτήσουν για τη στάση τους βουλευτές που ενδιαφέρονται για τον παλαιοκομματισμό τους και το ρουσφέτι τους με την ρομφαία της ασυλίας.»

Ο δικηγόρος του κ. Μαρκογιαννάκη, σε δηλώσεις του, ξεκαθάρισε ότι ο πελάτης του έχει παραπεμφθεί ως ηθικός αυτουργός παράβασης καθήκοντος, όχι γιατί δεν τιμωρήθηκαν από τους άλλους κατηγορούμενους οι σπουδαστές που φέρονται να καταπίεζαν τον Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Ο κ. Τζούμας ανέφερε ότι ο κ. Μαρκογιαννάκης κατηγορείται για τηλεφωνική παρέμβαση προς τον διευθυντή, για να τιμωρηθεί επιεικώς ένας φτωχός σπουδαστής, επειδή ζωγράφισε την Κρήτη στον τοίχο της Σχολής.

Ο συνήγορος του πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής, Αλέξης Κούγιας, μετά τη διακοπή της δίκης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι αρχίζει και ξεκαθαρίζει εντελώς το τοπίο.

Όπως είπε, μετά την εξέταση «ενός αξιόπιστου μάρτυρα», συγγενικού προσώπου της μητέρας του 20χρονου, δεν προκύπτει καμία ενέργεια του κατηγορούμενου, που θα έβλαπτε τα συμφέροντα του άτυχου σπουδαστή, για να ωφελήσει εκείνους που φέρεται ότι τον υπέβαλαν σε μπούλινγκ, με συνέπεια να μη στοιχειοθετείται η κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, για τον πελάτη του.

Η δίκη διεκόπη στις 15:00 και θα συνεχιστεί αύριο Τρίτη στις 9:00.

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε την Παρασκευή με την εξέταση της μητέρας του άτυχου Βαγγέλη Γιακουμάκη, Μαρίας Φρονιμάκη και συνεχίστηκε με τον πατέρα του, Ανδρέα. Κατ’ εξαίρεση, το δικαστήριο έκρινε πως έπρεπε να εξεταστεί ο Νίκος Δαβρής, ο οποίος ήταν σπουδαστής στην Σχολή κατά το πρώτο έτος φοίτησης του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Ο μάρτυρας, μετά τον θάνατο του σπουδαστή, έκανε παρέμβαση στην υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι γνώριζε για το Bullying, το οποίο φέρεται πως του έκαναν κάποιοι Κρητικοί.

Ο νομικός εκπρόσωπος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ, Ανδρέας Αθανασόπουλος, ο οποίος έχει την ευθύνη της λειτουργίας της Γαλακτοκομικής Σχολής, κατέθεσε αίτηση παράστασης πολιτικής αγωγής, αλλά δεν έγινε δεκτή από το δικαστήριο.


σχετικα αρθρα