current views are: 7

24 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση16:03

Αθώος ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος για υπόθεση του ΙΚΑ

Αθώος ομόφωνα  ,με ανάλογη εισαγγελική πρόταση, κρίθηκε από  το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Δημοσίευση 16:03’

Αθώος ομόφωνα  ,με ανάλογη εισαγγελική πρόταση, κρίθηκε από  το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Αθώος ομόφωνα  ,με ανάλογη εισαγγελική πρόταση, κρίθηκε από  το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο οποίος ήταν κατηγορούμενος για απιστία  στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών δημοσίου.

Η κατηγορία αφορούσε φερόμενη ζημία του ΙΚΑ μετά από  απόφασή του να αρθεί η κατάσχεση λογαριασμών μεγάλης αλυσίδας  σούπερ μάρκετ στη Βόρειο Ελλάδα , παρά το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες της εμφανίζονται να χρωστούσαν στο ΙΚΑ 18 εκατομμύρια ευρώ.

Το δικαστήριο δέχτηκε ,όπως αποτυπώνεται στην απόφασή του , ως αληθείς τις εξηγήσεις που παρείχε ο κ. Σπυρόπουλος.

Όταν είχε αποκαλυφθεί η υπόθεση που τον έφερε αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη ο διοικητής του ΙΚΑ είχε εξηγήσει στο υπόμνημά του πως ζήτησε την προσωρινή άρση της κατάσχεσης για να τακτοποιήσει η εταιρεία ληξιπρόθεσμές οφειλές της και κυρίως οφειλές προς το προσωπικό και να κάνει ρύθμιση με απώτερο στόχο βέβαια να μην κλείσει μια εταιρεία και να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας.


σχετικα αρθρα