current views are: 6

24 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση18:36

ΣτΕ: Μάχη επιχειρημάτων για τις τηλεοπτικές άδειες – Συνεχίζεται η συνεδρίαση την Τετάρτη

Την Τετάρτη αναμένεται να ληφθεί εκτός απροόπτου η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

Δημοσίευση 18:36’

Την Τετάρτη αναμένεται να ληφθεί εκτός απροόπτου η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

Χωρίς απόφαση ολοκληρώθηκε αργά σήμερα το βράδυ, γύρω στις 9.30 η διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες.

Για περισσότερες από τρεις ώρες έδωσαν σκληρή μάχη επιχειρημάτων για τα μείζονος σημαίας θέματα που έχουν τεθεί ως αντισυνταγματικότητες για τον επίμαχο νόμο με τις προσφυγές των καναλιών.

Η διάσκεψη της Ολομέλειας αναμένεται να συνεχιστεί την προσεχή Τετάρτη, οπότε και εκτός απροόπτου, εκτιμάται ότι θα εκδοθεί και η απόφαση.

Το κρίσιμο θέμα των αρμοδιοτήτων του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου αναμένεται να κρίνει ουσιαστικά την τελική απόφαση του δικαστηρίου, καθώς αν αποφανθεί, ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός επειδή μόνο το ΕΣΡ μπορούσε να οργανώσει και να φέρει σε πέρας τη διαγωνιστική διαδικασία, και όχι ο υπουργός κατά την πρόβλεψη του νόμου, τότε το νομοθετικό οικοδόμημα της κυβέρνησης θα δεχθεί ισχυρό πλήγμα και ο σχετικός νόμος θα πρέπει να αλλάξει.

Σε αντίθετη περίπτωση, που ο νόμος κριθεί συνταγματικός, η εφαρμογή του νόμου θα συνεχιστεί κανονικά χωρίς κανένα εμπόδιο και όσα κανάλια δεν έχουν αδειοδοτηθεί θα πρέπει να κλείσουν μετά από σχετική απόφαση του αρμοδίου υπουργού.


σχετικα αρθρα