Την Τετάρτη εκτός απροόπτου η απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Την Τετάρτη εκτός απροόπτου η απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Σκληρή μάχη επιχειρημάτων έδωσαν τη Δευτέρα οι ανώτατοι δικαστές για περισσότερες από τρεις ώρες για τον επίμαχο νόμο με τις προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών. Ωστόσο, δεν κατέληξαν σε κάποια απόφαση.

Η διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας αναμένεται να συνεχιστεί την Τετάρτη, οπότε και εκτός απροόπτου, εκτιμάται ότι θα εκδοθεί και η απόφαση για τις τηλεοπτικές άδειες.

Το κρίσιμο θέμα των αρμοδιοτήτων του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου αναμένεται να κρίνει ουσιαστικά την τελική απόφαση του δικαστηρίου, καθώς αν αποφανθεί, ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός επειδή μόνο το ΕΣΡ μπορούσε να οργανώσει και να φέρει σε πέρας τη διαγωνιστική διαδικασία, και όχι ο υπουργός κατά την πρόβλεψη του νόμου, τότε το νομοθετικό οικοδόμημα της κυβέρνησης θα δεχθεί ισχυρό πλήγμα και ο σχετικός νόμος θα πρέπει να αλλάξει.

Στην περίπτωση που ο νόμος κριθεί συνταγματικός, η εφαρμογή του θα συνεχιστεί κανονικά χωρίς κανένα εμπόδιο και όσα κανάλια δεν έχουν αδειοδοτηθεί θα πρέπει να κλείσουν μετά από σχετική απόφαση του αρμοδίου υπουργού.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο