Σκληρή μάχη επιχειρημάτων έδωσαν τη Δευτέρα οι ανώτατοι δικαστές για περισσότερες από τρεις ώρες για τον επίμαχο νόμο με τις προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών. Ωστόσο, δεν κατέληξαν σε κάποια απόφαση.

Η διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας αναμένεται να συνεχιστεί την Τετάρτη, οπότε και εκτός απροόπτου, εκτιμάται ότι θα εκδοθεί και η απόφαση για τις τηλεοπτικές άδειες.

Το κρίσιμο θέμα των αρμοδιοτήτων του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου αναμένεται να κρίνει ουσιαστικά την τελική απόφαση του δικαστηρίου, καθώς αν αποφανθεί, ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός επειδή μόνο το ΕΣΡ μπορούσε να οργανώσει και να φέρει σε πέρας τη διαγωνιστική διαδικασία, και όχι ο υπουργός κατά την πρόβλεψη του νόμου, τότε το νομοθετικό οικοδόμημα της κυβέρνησης θα δεχθεί ισχυρό πλήγμα και ο σχετικός νόμος θα πρέπει να αλλάξει.

Στην περίπτωση που ο νόμος κριθεί συνταγματικός, η εφαρμογή του θα συνεχιστεί κανονικά χωρίς κανένα εμπόδιο και όσα κανάλια δεν έχουν αδειοδοτηθεί θα πρέπει να κλείσουν μετά από σχετική απόφαση του αρμοδίου υπουργού.