current views are: 9

25 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση10:11

Τσούκαλης για την υπόθεση Γιακουμάκη: Υπάρχουν ακόμη κλειστά στόματα (Βίντεο)

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται, από το πρωί η δίκη για τον θάνατο του φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής, Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Δημοσίευση 10:11’

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται, από το πρωί η δίκη για τον θάνατο του φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής, Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται, από το πρωί η δίκη για τον θάνατο του φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής, Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής, η τότε υπεύθυνη της εστίας και ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής Χρ. Μαρκογιαννάκης, ο οποίος κατηγορείται για ηθική αυτουργία και εκπροσωπείται από τον δικηγόρο του, Κώστα Τζούμα.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το «Ελεύθερο Τύπο», ενώπιον της έδρας θα βρεθούν υπάλληλοι της Σχολής που προανακριτικά έδειξαν ότι γνωρίζουν «πράγματα και καταστάσεις». Ένας από τους μάρτυρες είχε δώσει στις 25 Φεβρουαρίου 2015 κατάθεση που διαφώτιζε τις Αρχές για το τι συνέβαινε στη Σχολή. «Κατά καιρούς τηλεφωνούν στη γραμματεία και σε εμάς προσωπικά πολιτικά πρόσωπα από όλες τις πολιτικές παρατάξεις, που συνήθως ζητούν να πληροφορηθούν σχετικά με την εξέλιξη των αιτήσεων των υποψηφίων μαθητών για την εισαγωγή τους στη Σχολή. Εκεί σταματά η δική μου κουβέντα. Από εκεί και πέρα κάποιοι που ζητούν να μιλήσουν με τον διευθυντή τους συνδέω, χωρίς να γνωρίζω το περιεχόμενο της συνομιλίας του».

Όπως υποστήριξε ο ειδικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, ο οποίος μίλησε στους «Αταίριαστους» του ΣΚΑΪ, μέχρι στιγμής η σημαντικότερη κατάθεση, για την εξέλιξη της δίκης, ήταν του Νίκου Δαβρή. Ενώ πιστεύει ότι υπάρχουν ακόμη στόματα κλειστά που θα μπορούσαν να δώσουν στοιχεία

Ακρίτα στη δίκη: Έγιναν φρικαλέα πράγματα

Με δάκρυα στα μάτια η δημοσιογράφος έκανε έκκληση να σταματήσει η σιωπή για το φαινόμενο μπούλινγκ και να πάψει η ύπαρξη της “ρομφαίας ” της ασυλίας  των βουλευτών Επιπλέον, εξήγησε πως έγραψε το πρώτο της κείμενο για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη μετά από  πληροφορίες που είχε για την ανάμειξή πολιτικού προσώπου ,το οποίο μέσα από το κείμενό της φρόντισε να μην το φωτογραφίσει .

Ερωτηθείσα για τις πηγές της και πως διασταύρωσε τις πληροφορίες που είχε  ως δημοσιογράφος αρνήθηκε να τις  αποκαλύψει .Αναφερόμενη στον πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής μετά από ερώτηση που δέχθηκε από τον κ. Κούγια ,για τον αν εκείνος έπραξε τα  δέοντα για την προστασία του παιδιού   η κ .Ακρίτα υπογράμμισε χαρακτηριστικά ” πως το μέγα λάθος του ήταν το ότι υπέκυψε το θέλημα του βουλευτή “

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε η κ. Ακρίτα  κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ,είχε στείλει επιστολή προς τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης, Γ. Πανούση, για παρέμβαση πολιτικού προσώπου στην υπόθεση, αφού προηγουμένως, είχε διασταυρώσει τις πληροφορίες της σχετικά με το θέμα, ενώ επικαλέστηκε δημοσιογραφικό απόρρητο.


σχετικα αρθρα