Απόπειρα εκφοβισμού απο πλευράς της διοίκησης καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, με αφορμή την συμμετοχή τους σε κινητοποίηση που πραγματοποίησαν έξω απο τη Βουλή.

Όπως καταγγέλλουν, «ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού έδωσε εντολή στο Γραφείο Κινήσεως να καλέσει τηλεφωνικά όσους εργαζόμενους συμμετείχαν στην κινητοποίηση της 20ης Οκτωβρίου έξω από τη Βουλή για να παρουσιαστούν την Τετάρτη 26-10 και ώρα 10 στο γραφείο του».

Όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, «η συγκεκριμένη κινητοποίηση είχε γίνει για την απόσυρση της τροπολογίας, που κατατέθηκε προς ψήφιση και παρέχει τη δυνατότητα στο ΕΚΑΒ «να συνάπτει συμβάσεις με αεροπορικές ή άλλες εταιρείες μεταφορών για μίσθωση μέσων, σε περίπτωση που τα δικά του μέσα δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών του, ύστερα από έγκριση του Υπουργού». 

Όπως τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι, «τέτοιες ενέργειες προσβάλλουν τους εργαζόμενους, γιατί δεν τους αναγνωρίζεται το δικαίωμα να συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις για το δίκαιο των αιτημάτων τους καθώς και των διεκδικήσεών τους στα πλαίσια της προσπάθειας για ένα καλύτερο εργασιακό μέλλον με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για τους ίδιους αλλά και για τους πολίτες που κάνουν χρήση των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ».

«Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται ενέργειες από πλευράς Διοίκησης και προσώπων που χρησιμοποιεί ως συνεργάτες της για να εμποδιστούν οι εργαζόμενοι στο δικαίωμα της απεργίας με διάφορους τρόπους ώστε να μην ενοχλείται το Υπουργείο Υγείας για τα συνεχιζόμενα προβλήματα του ΕΚΑΒ», καταλήγουν.