Μεγάλη ένταση επικράτησε έξω από τα δικαστήρια του Ηρακλείου, κατά την απολογία στον ανακριτή του 66χρονου, ο οποίος τραυμάτισε θανάσιμα 69χρονο στις Πατσίδες του δήμου Αρχανών Αστερουσίων. 

Όπως μεταδίδει το flashnews.gr, το επεισόδιο συνέβη όταν συγγενείς του 69χρονου που κατάγεται από τα Ανώγεια, επιχείρησαν την ώρα που είδαν τον κατηγορούμενο να τον πλησιάσουν. Ωστόσο η ισχυρή αστυνομική δύναμη που βρισκόταν στα δικαστήρια δεν τους επετρέψε να προχωρήσουν με αποτέλεσμα να ξεσπάσει ένταση και να προκληθεί επεισόδιο με ξύλο και φωνές.

Τι ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος στον ανακριτή

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορουμένου, ο 66χρονος υποστήριξε ότι εκείνο το πρωί ήταν έξω στην αυλή του όταν κάποια στιγμή ήρθε ο 69χρονος, του έδωσε ένα όνομα ανθρώπου στην περιοχή (το οποίο είναι υπαρκτό) και τον ρώτησε αν τον ξέρει.

Ο 66χρονος του είπε ότι δεν τον γνωρίζει. Στη συνέχεια ο 69χρονος του ζήτησε ένα ποτήρι νερό και μετά του ζήτησε να του φτιάξει αν μπορεί και έναν καφέ. Ο 66χρονος δέχτηκε και πήγε να του φτιάξει καφέ. Την ώρα που του έφτιαχνε καφέ, ο 69χρονος του επιτέθηκε με μια μαγκούρα.

Ο κατηγορούμενος προσπάθησε να φύγει όμως ο 69χρονος τον έπιασε από το λαιμό και με μαχαίρι που του έβαλε μέσα στο στόμα του έκοψε τα χείλη. Όπως είπε μάλιστα ο κατηγορούμενος, αν το μαχαίρι που κρατούσε ο 69χρονος ήταν μεγαλύτερο τότε θα του έκοβε και τον λάρυγγα. Επειδή ο κατηγορούμενος φοβήθηκε ότι θα τον λήστευε έβγαλε μαχαίρι με αποτέλεσμα να αλληλομαχαιρωθούν.

Ο κατηγορούμενος εκτίμησε ότι ο 69χρονος πήγε να τον ληστέψει καθώς ήταν γνωστό ότι ο 66χρονος είχε γεωργικά εισοδήματα και χρήματα. 

Στον 66χρονο που πέρασε το κατώφλι του ανακριτή, ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και κρίθηκε προφυλακιστέος. 

Να σημειωθεί ότι ο πατέρας του 66χρονου ο οποίος ήταν περίπου 90 χρόνων και αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, απεβίωσε σήμερα το πρωί.