Συνεχίστηκε και σήμερα  η ακροαματική διαδικασία για την παράβαση καθήκοντος του πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων και της καθηγήτριας, υπεύθυνης για την Εστία, καθώς και για την ηθική αυτουργία σε παραβίαση καθήκοντος, για την οποία κατηγορείται ο πρώην υπουργός και βουλευτής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Σήμερα, εξετάστηκαν ο συγκάτοικος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ένας σπουδαστής που φοίτησε στην Γαλακτοκομική Σχολή, την ίδια περίοδο με τον 20χρονο, καθώς και η υπεύθυνη της εταιρείας, που είχε αναλάβει την φύλαξη της Σχολής.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο συγκάτοικος του Βαγγέλη, δεν είχε αντιληφθεί περιστατικό βίας σε βάρος του 20χρονου και πως άλλοι σπουδαστές του είχαν πει, ότι τις ημέρες των εκλογών του Ιανουαρίου 2015, κάποιοι Κρητικοί δημιούργησαν δύο φορές πρόβλημα στον άτυχο νέο. Στις ερωτήσεις της Έδρας, αλλά και του συνηγόρου υπεράσπισης του διευθυντή, Αλέξη Κούγια, ο μάρτυρας είπε, πως ο Βαγγέλης ποτέ δεν του μίλησε για τον λόγο που άλλαξε δωμάτιο, τον Μάρτιο του 2014, ενώ όπως ανέφερε, ήταν κλειστός στον εαυτό του.

Από τη μεριά της η υπεύθυνη της εταιρείας φύλαξης, υποστήριξε ότι δεν έπεσε κάτι στην αντίληψη της και αναφέρθηκε σε ένα τετράδιο συμβάντων όπου οι φύλακες της κάθε βάρδιας έγραφαν ό,τι συμβαίνει στην Σχολή κάθε 24ωρο και ότι στη συνέχεια, το πρωί, λάμβαναν γνώση οι καθηγητές και ο διευθυντής

Μεταξύ άλλων η μάρτυρας κατέθεσε, ότι τον Μάρτιο του 2014, ο διευθυντής της Σχολής την κάλεσε να συμμετέχει σε σύσκεψη, με αφορμή τις φήμες που υπήρχαν για προβλήματα που δημιουργούν κάποιοι Κρητικοί στον Βαγγέλη Γιακουμάκη και της συνέστησε καλύτερη επιτήρηση και φύλαξη στο χώρο.

Σύμφωνα με το epiruspost στην δικαστική αίθουσα μεταφέρθηκε ο διάλογος που είχε η ίδια με την μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη, όταν η δεύτερη ήρθε στα Γιάννινα την επομένη της εξαφάνισης. Ο διάλογος είναι κατατεθειμένος στην ΕΔΕ που είχε γίνει από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα...

Η υπεύθυνη του συνεργείου φύλαξης ρώτησε τότε την κ. Μαρία Φρονιμάκη αν είχε ενημερωθεί, ένα χρόνο πριν για τα προβλήματα. Η απάντησή της ήταν θετική. Και η συμβουλή της προς τον γιο της ήταν να μην ξεκόψει από τους πατριώτες του, καθώς είναι 20 χρονών και μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Στην αποστροφή αυτή επέμενε ιδιαίτερα ο συνήγορος του πρώην Διευθυντή Αλέξης Κούγιας για να αναδείξει αφενός ότι από την Διεύθυνση ελήφθησαν μέτρα και ενημερώθηκε η οικογένεια κι αφετέρου ακόμη κι όταν έγινε η αλλαγή δωματίου ο Βαγγέλης εξακολουθούσε να κάνει παρέα με τους Κρητικούς, μάλιστα με τρεις από αυτούς επεδίωκε να κάνει παρέα.

Ο συνήγορος του πρώην Διευθυντή, Αλέξης Κούγιας για να αναδείξει αφενός ότι από την Διεύθυνση ελήφθησαν μέτρα και ενημερώθηκε η οικογένεια κι αφετέρου ακόμη κι όταν έγινε η αλλαγή δωματίου ο Βαγγέλης εξακολουθούσε να κάνει παρέα με τους Κρητικούς, μάλιστα με τρεις από αυτούς επεδίωκε να κάνει παρέα.

Ο κ. Κούγιας επέμενε ιδιαίτερα στην απουσία κατάθεσης από αυτόπτη μάρτυρα.. Κανένας μέχρι τώρα δεν έχει περιγράψει ότι είδε ο ίδιος ή ήταν παρών έστω σε ένα περιστατικό βίας ενώ συμπλήρωσε πως ανάλογη κατάθεση δεν υπάρχει στη δικογραφία.

Στράφηκε δε ευθέως εναντίον του ιδιωτικού ερευνητή Γιώργου Τσούκαλη και της δημοσιογράφου Αγγελικής Νικολούλη, υποστηρίζοντας ότι είναι αυτοί που διόγκωσαν την υπόθεση.

Στον αντίποδα των όσων ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας, ο  ερευνητής Φώντας Βρόσγος έκανε λόγο για άθλιες συκοφαντίες σε βάρος του κ. Τσούκαλη και της κ. Νικολούλη και συμπλήρωσε πως δεν συνέβη τίποτα από όσα ανέφερε ο γνωστός ποινικολόγος.

Η δίκη διεκόπη στις 15:00 και θα συνεχιστεί στις 31 Οκτωβρίου, στις 9 το πρωί.