Νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση του θανάτου του σπουδαστή της Γαλακτοκομικής σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη, την ώρα στη δίκη αναμένεται να καταθέσει ένας μάρτυρας – κλειδί. Σήμερα η διαδικασία συνεχίστηκε με τις καταθέσεις του συγκάτοικου του άτυχου σπουδαστή και της υπεύθυνης φύλαξης της σχολής.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η εισαγγελία Ιωαννίνων διάταξε έρευνα με την οποία ζητά να διερευνηθεί το ενδεχόμενο της δολοφονίας από πρόθεση, καθώς επίσης και να ασκηθεί δίωξη για πρόκληση σωματικών βλαβών

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον Alpha, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταθέσει ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ένας μάρτυρας – κλειδί στην υπόθεση.

Τι ειπώθηκε σήμερα

Κατά τα άλλα, σήμερα στη δίκη εξετάστηκαν ο συγκάτοικος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ένας σπουδαστής που φοίτησε στην Γαλακτοκομική Σχολή, την ίδια περίοδο με τον 20χρονο, καθώς και η υπεύθυνη της εταιρείας, που είχε αναλάβει την φύλαξη της Σχολής.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο συγκάτοικος του Βαγγέλη, δεν είχε αντιληφθεί περιστατικό βίας σε βάρος του 20χρονου και πως άλλοι σπουδαστές του είχαν πει, ότι τις ημέρες των εκλογών του Ιανουαρίου 2015, κάποιοι Κρητικοί δημιούργησαν δύο φορές πρόβλημα στον άτυχο νέο. Στις ερωτήσεις της Έδρας, αλλά και του συνηγόρου υπεράσπισης του διευθυντή, Αλέξη Κούγια, ο μάρτυρας είπε, πως ο Βαγγέλης ποτέ δεν του μίλησε για τον λόγο που άλλαξε δωμάτιο, τον Μάρτιο του 2014, ενώ όπως ανέφερε, ήταν κλειστός στον εαυτό του.

Από τη μεριά της η υπεύθυνη της εταιρείας φύλαξης, υποστήριξε ότι δεν έπεσε κάτι στην αντίληψη της και αναφέρθηκε σε ένα τετράδιο συμβάντων όπου οι φύλακες της κάθε βάρδιας έγραφαν ό,τι συμβαίνει στην Σχολή κάθε 24ωρο και ότι στη συνέχεια, το πρωί, λάμβαναν γνώση οι καθηγητές και ο διευθυντής

Μεταξύ άλλων η μάρτυρας κατέθεσε, ότι τον Μάρτιο του 2014, ο διευθυντής της Σχολής την κάλεσε να συμμετέχει σε σύσκεψη, με αφορμή τις φήμες που υπήρχαν για προβλήματα που δημιουργούν κάποιοι Κρητικοί στον Βαγγέλη Γιακουμάκη και της συνέστησε καλύτερη επιτήρηση και φύλαξη στο χώρο.

Σύμφωνα με το epiruspost στην δικαστική αίθουσα μεταφέρθηκε ο διάλογος που είχε η ίδια με την μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη, όταν η δεύτερη ήρθε στα Γιάννινα την επομένη της εξαφάνισης. Ο διάλογος είναι κατατεθειμένος στην ΕΔΕ που είχε γίνει από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα...

Η υπεύθυνη του συνεργείου φύλαξης ρώτησε τότε την κ. Μαρία Φρονιμάκη αν είχε ενημερωθεί, ένα χρόνο πριν για τα προβλήματα. Η απάντησή της ήταν θετική. Και η συμβουλή της προς τον γιο της ήταν να μην ξεκόψει από τους πατριώτες του, καθώς είναι 20 χρονών και μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του.