Λουκέτο αποφάσισε να βάλει στο ιστορικό εστιατόριο Pandeli, αγαπημένο στέκι του Κεμάλ Ατατούρκ, στην Κωνσταντινούπολη ο ιδιοκτήτης του, εξαιτίας της δραματικής πτώσης της τουριστικής κίνησης μετά τα αλλεπάλληλα τρομοκρατικά χτυπήματα.

Το εμβληματικό εστιατόριο, στο τέρμα του ιστορικού παζαριού με τα μπαχαρικά στην Πόλη, ιδρύθηκε από τον Παντελή Τσομπάνογλου, ωστόσο εδώ και τρεις μήνες η νέον ταμπέλα του είναι σβηστή και όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή» είναι άγνωστο αν θα ξανανάψει.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, την ατμόσφαιρα αλλοίωσης του χαρακτήρα της αγοράς των μπαχαρικών ή «Αιγυπτιακής Αγοράς» περιγράφει ο Αλέξανδρος Μασσαβέτας στο βιβλίο του «Η Πόλη των απόντων» (εκδ. Πατάκη, 2011):

Στεγάζει εκατό περίπου καταστήματα. Ηταν ένα από τα εξειδικευμένα παζάρια της Πόλης: ειδικευόταν στα μπαχαρικά, που έρχονταν από την Αίγυπτο. Σήμερα αν και παραμένει κυρίως αγορά τροφίμων, λίγα μαγαζιά του ειδικεύονται στα μπαχαρικά. Τα καταστήματα που γεμίζουν τους πίσω δρόμους πωλούν οτιδήποτε, από ηλεκτρονικά μέχρι ρούχα και κατοικίδια ζώα.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι πως μέσα στο παζάρι έχουν κλείσει πάνω από 300 μαγαζιά, με τον αριθμό να μην αποκλείεται να υπερδιπλασιαστεί το 2017.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την «Καθημερινή» υπάρχουν κινήσεις πολιτών που διεκδικούν προστασία του Pandeli ως δείγμα της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κωνσταντινούπολης.