Από την ερχόμενη εβδομάδα θα καταβληθεί στους δικαιούχους το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης, μετά από απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Θ. Φωτίου.

Η σχετική απόφαση που γνωστοποιήθηκε πριν από λίγο προβλέπει ότι εγκρίνεται η μεταφορά πίστωσης συνολικού ποσού 9.970.971,09€  για την πληρωμή μηνός Οκτωβρίου των δικαιούχων του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Αναλυτικά, 9.968.734,41 ευρώ θα καταβληθούν σε 39.353 δικαιούχους για τη δόση μηνός Οκτωβρίου, ενώ θα καταβληθούν από 1.118,31 ευρώ σε συνολικά έξι δικαιούχους ως δόσεις των μηνών Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου.

Πάντως ο μεγάλος "πονοκέφαλος" για το υπουργείο Εργασίας στο θέμα της διαπραγμάτευσης - εκτός του ανοιχτού μετώπου των εργασιακών - παραμένει  η εξασφάλιση των 760 εκατομμυρίων για την πανελλαδική εφαρμογή του ΚΕΑ από το 2017, που αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση.

Το υπουργείο καλείται να πείσει τους δανειστές πως η υπερ-απόδοση των φορολογικών εσόδων του 2016 (ένα δισ. πάνω από τον στόχο) είναι αρκετή και σε μεγάλο βαθμό μόνιμου χαρακτήρα, ενώ τα ρίσκα εφαρμογής του προϋπολογισμού του 2017 μικρά, ώστε οι δανειστές να δεχτούν πως υπάρχουν μόνιμοι πόροι για την χρηματοδότηση του ΚΕΑ.