Συγκέντρωση στο Σύνταγμα και περικύκλωση της Βουλής έχουν προγραμματίσει για σήμερα μέλη του κινήματος των Αγανακτισμένων που αυτή τη στιγμή βρίσκονται έξω από το Κοινοβούλιο. Κλειστή για την κυκλοφορία των οχημάτων είναι η Αμαλίας, η Βασ. Σοφίας και η Πανεπιστημίου. Οι αγανακτισμένοι πολίτες θα δημιουργήσουν μπλόκα σε διάφορα σημεία περιμετρικά της Βουλής με επίκεντρο της κινητοποίησης, όπως πάντα, την πλατεία Συντάγματος. Ενόψει της συζήτησης και ψήφισης του μεσοπρόθεσμου στη Βουλή, όπως λένε, αυτή είναι η πιο κρίσιμη εβδομάδα των κινητοποιήσεων, οι οποίες έχουν ξεπεράσει τον ένα μήνα.

 
Τα σημεία του κέντρου της Αθήνας που θα αποτελέσουν βάση για τους αγανακτισμένους δεν είναι μόνο η Βουλή, αλλά  η  Ρηγίλλης και το Παναθηναϊκό Στάδιο, για να υλοποιηθεί η απόφαση για περικύκλωση του Κοινοβουλίου.

 
Στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook υπάρχει σελίδα μέσω της οποίας καλούνται κάτοικοι της Θεσσαλονίκης να συγκεντρωθούν στο Λευκό Πύργο στις 22.00, το βράδυ της Τρίτης, και με λεωφορεία να «κατέβουν» στην Αθήνα.

Επίσης μηχανοκίνητη πορεία προγραμματίζουν μοτοσικλετιστές από διάφορες περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας. Ακόμη αναμένεται να φτάσουν και κάτοικοι περιοχών της Πελοποννήσου στο Σύνταγμα με πούλμαν για να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση της Τετάρτης.

 
«Δρακόντεια μέτρα» από ΕΛ.ΑΣ.

Συνεχείς ήταν τις τελευταίες ημέρες οι συσκέψεις ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών της ΕΛ. ΑΣ. για τα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν την Τρίτη και την Τετάρτη.

 
Τα μέτρα της αστυνομίας θα είναι δρακόντεια για μια ακόμη φορά. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις θα βρίσκονται περιμετρικά της Βουλής, ενώ την εμφάνισή του θα κάνει και σήμερα ο περιβόητος μεταλλικός φράχτης έξω από τη Βουλή.

Ωστόσο, οι Αγανακτισμένοι φέρονται διατεθειμένοι αυτή τη φορά να ρίξουν τον φράχτη της αστυνομίας προκειμένου να πλησιάσουν πιο κοντά στο Κοινοβούλιο και να πετύχουν τον -χωρίς επεισόδια, όπως τονίζουν- αποκλεισμό της Βουλής.

Όπως τονίζουν Αγανακτισμένοι στη σελίδα τους στο facebook, το «γαλλικό τείχος» μπορεί εύκολα να πέσει και το μόνο που χρειάζεται είναι η κατάλληλη τεχνική-γνώση και η χρήση ενός φορτηγού.

Τα μόνα «όπλα» των πολιτών σήμερα απέναντι στην αστυνομία είναι φουσκωτές μπάλες με μπογιά, οι οποίες θα μοιράζονται όλη τη μέρα από τους «κατασκηνωτές» της πλατείας Συντάγματος.