current views are: 9

26 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση16:49

Οικογένεια Μπάρκα για υπόθεση Μπεν: Σταματήστε να στιγματίζετε τη μνήμη του πατέρα μας αλλιώς θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη

Στην αντεπίθεση περνάει η οικογένεια Μπάρκα για την εμπλοκή του ονόματος του εκλιπόντος Κωνσταντίνου Μπάρκα στην υπόθεση εξαφάνισης του μικρού Μπεν.

Δημοσίευση 16:49’

Στην αντεπίθεση περνάει η οικογένεια Μπάρκα για την εμπλοκή του ονόματος του εκλιπόντος Κωνσταντίνου Μπάρκα στην υπόθεση εξαφάνισης του μικρού Μπεν.

Στην αντεπίθεση περνάει η οικογένεια Μπάρκα για την εμπλοκή του ονόματος του εκλιπόντος Κωνσταντίνου Μπάρκα στην υπόθεση εξαφάνισης του μικρού Μπεν.

Σημειώνεται πως, βρετανικά και ελληνικά ΜΜΕ «έδειξαν» τον Κωνσταντίνο Μπάρκα ως υπεύθυνο για τον χαμό του παιδιού στην Κω. Με ανακοίνωση που εξέδωσε η οικογένεια Μπάρκα, κάνει έκκληση να σταματήσει η αναπαραγωγή «φανταστικών σεναρίων», όπως αναφέρει μεταξύ άλλων, «που εμφανίζουν αδίκως τον πατέρα μας ως τον άνθρωπο, που αφαίρεσε ακουσίως τη ζωή του μικρού Μπεν».

Η ανακοίνωση της οικογένειας Μπάρκα:

Δια του πληρεξουσίου δικηγόρου της, Μιχάλη Δημητρακόπουλου

Λίαν προσφάτως το όνομα της οικογένειάς μας βρέθηκε στο επίκεντρο της υπόθεσης εξαφάνισης του μικρού Μπεν, με αφορμή αστήριχτες και ανακριβείς εικασίες περί δήθεν ανάμειξης του πλέον μη ευρισκόμενου στη ζωή πατέρα μας, Κωνσταντίνου Μπάρκα, σε θανατηφόρο ατύχημα με θύμα το μικρό αυτό παιδί. Πλέον, έχοντας υποστεί ανεπανόρθωτη ηθική βλάβη από πληθώρα δημοσιευμάτων και δηλώσεων σε διεθνή και εγχώρια μέσα ενημέρωσης, επιθυμούμε να καταστήσουμε σαφή τα κάτωθι:

Κατανοούμε πλήρως, ως άνθρωποι και οικογενειάρχες, τη θλίψη, τον πόνο και το πένθος μιας μητέρας, η οποία -υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες- έχασε το παιδί της. Συμπάσχουμε απόλυτα και ευχόμαστε να υπάρξουν τεκμηριωμένες και εμπεριστατωμένες απαντήσεις στα βασανιστικά ερωτήματα της μητέρας αυτής. Παρόλα αυτά, είναι ανεπίτρεπτο και πέρα από κάθε λογική, δημοσιογραφική δεοντολογία και νομιμότητα, να διαταράσσεται βάναυσα η ηρεμία και η καθημερινότητα μιας ολόκληρης οικογένειας τίμιων και εργαζόμενων ανθρώπων χωρίς το παραμικρό στοιχείο ή απόδειξη ανάμειξης του αποθανόντος γεννήτορος αυτής στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ειδικότερα, από τη μια στιγμή στην άλλη, η μνήμη του αγαπητού πατέρα μας βρέθηκε να στιγματίζεται και να λοιδορείται από σωρεία υβριστικών και δυσφημηστικών δημοσιευμάτων, τα οποία δε σέβονται ούτε τον πρόσφατο θάνατό του ούτε ολόκληρη τη μακρά, σκληρή και τίμια ζωή του, που τον κατέστησαν ένα από τα πλέον αξιοσέβαστα πρόσωπα στην κοινωνία της Κω. Αντιθέτως τα διεθνή και εγχώρια έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης προσβάλλουν βάναυσα τη μνήμη του, αποκαλώντας τον δολοφόνο του μικρού Μπεν, βομβαρδίζοντας παράλληλα εμάς, ως τέκνα και συγγενείς του, με αλλεπάλληλες ανεπιβεβαίωτες, αστήρικτες και αίολες συκοφαντικές αιτιάσεις. Κατά αυτόν τον τρόπο, χωρίς να υφίσταται ούτε καν υπόνοια εμπλοκής του πατέρα μας στην εξαφάνιση του άτυχου παιδιού, έχουμε υποστεί βαρύτατη ηθική βλάβη, ενώ η καθημερινότητά μας έχει καταστεί κυριολεκτικά μια κόλαση.

Με το παρόν Δελτίο Τύπου κάνουμε έκκληση στον εγχώριο και διεθνή δημοσιογραφικό κόσμο να απέχει από την αναπαραγωγή φανταστικών σεναρίων, που εμφανίζουν αδίκως τον πατέρα μας ως τον άνθρωπο, που αφαίρεσε ακουσίως τη ζωή του μικρού Μπεν. Σε διαφορετική περίπτωση θα προσφύγουμε στην Ελληνική Δικαιοσύνη, για να προστατέψουμε τη μνήμη του τεθνεώτος πατρός μας και να διαφυλάξουμε -συγχρόνως- την προσωπική μας τιμή και υπόληψη, καθώς και την οικογενειακή μας ειρήνη.


σχετικα αρθρα