Απόφαση ΣτΕ: Αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά με ψήφους 14 - 11 - Το ΕΣΡ κυρίαρχο όργανο για τις τηλεοπτικές άδειες - Όλα από μηδενική βάση

Απόφαση ΣτΕ: Αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά με ψήφους 14 - 11 - Το ΕΣΡ κυρίαρχο όργανο  για τις τηλεοπτικές άδειες - Όλα από μηδενική βάση

Αντισυνταγματικό έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κατά τη μαραθώνια συνεδρίασή του το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες. 

Οι δικαστές τοποθετήθηκαν κατά του νόμου Παππά με 14 ψήφους. Οι 11 μειοψηφούντες υποστήριξαν πως ο νόμος Παππά είναι συνταγματικός, ενώ μέσα στο Νοέμβριο αναμένεται η ανακοίνωση του σκεπτικού του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η απόφαση του ΣτΕ ανακηρύσσει σύμφωνα με πληροφορίες κυρίαρχο όργανο το ΕΣΡ, χωρίς να βάζει οποιαδήποτε προθεσμία ή αστερίσκο για τη διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών. Με τη δημοσίευση της απόφασης και η διοικητική πράξη στην οποία στηρίζεται ο νόμος Παππά, ακυρώνεται, γεγονός που σημαίνει ότι όλα θα ξεκινήσουν από μηδενική βάση. 

Ο πρόεδρος του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου Νικόλαος Σακελλαρίου αποχώρησε από το Αρσάκειο Μέγαρο χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο