ΕΛΛΑΔΑ

Απόφαση ΣτΕ: Αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά με ψήφους 14 - 11 - Το ΕΣΡ κυρίαρχο όργανο για τις τηλεοπτικές άδειες - Όλα από μηδενική βάση

Δημοσίευση 26 Οκτωβρίου 2016, 21:45 / Ανανεώθηκε 27 Οκτωβρίου 2016, 08:32
Απόφαση ΣτΕ: Αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά με ψήφους 14 - 11 - Το ΕΣΡ κυρίαρχο όργανο  για τις τηλεοπτικές άδειες - Όλα από μηδενική βάση
Facebook Twitter Whatsapp

Αντισυνταγματικό έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας κατά τη μαραθώνια συνεδρίασή του στο σύνολό του νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αντισυνταγματικό έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κατά τη μαραθώνια συνεδρίασή του το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες. 

Οι δικαστές τοποθετήθηκαν κατά του νόμου Παππά με 14 ψήφους. Οι 11 μειοψηφούντες υποστήριξαν πως ο νόμος Παππά είναι συνταγματικός, ενώ μέσα στο Νοέμβριο αναμένεται η ανακοίνωση του σκεπτικού του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η απόφαση του ΣτΕ ανακηρύσσει σύμφωνα με πληροφορίες κυρίαρχο όργανο το ΕΣΡ, χωρίς να βάζει οποιαδήποτε προθεσμία ή αστερίσκο για τη διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών. Με τη δημοσίευση της απόφασης και η διοικητική πράξη στην οποία στηρίζεται ο νόμος Παππά, ακυρώνεται, γεγονός που σημαίνει ότι όλα θα ξεκινήσουν από μηδενική βάση. 

Ο πρόεδρος του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου Νικόλαος Σακελλαρίου αποχώρησε από το Αρσάκειο Μέγαρο χωρίς να κάνει δηλώσεις.