Σκληρή απάντηση στις δηλώσεις της πολιτικής εξουσίας δίνει με ανακοίνωσή της και η Πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, Ειρήνη Γιανναδάκη.

Η κυρία Γιανναδάκη, μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι τέτοιου είδους απαξιωτικές κριτικές δεν συνάδουν με τη συνταγματική τάξη και τις αρχές στις οποίες στηρίζεται το Κράτος Δικαίου.

Πιο συγκεκριμένα, η κυρία Γιανναδάκη με τη θεσμική της ιδιότητα ως πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών αναφέρει ότι:

«Η αρχή  της διάκρισης των λειτουργιών,  οργανικό στοιχείο   κάθε   δημοκρατικού  πολιτεύματος, προβλέπεται και κατοχυρώνεται και από  το  Σύνταγμα  της χώρας  μας. Σύμφωνα  με την  αρχή αυτή, η  νομοθετική πρωτοβουλία ανήκει αναμφισβήτητα στην εκλεγμένη κυβέρνηση. Συνέχεται  όμως  κατ΄ ανάγκην,  και σύμφωνα με  την ως άνω  αρχή, με τον συνταγματιικό έλεγχο που είναι αρμοδιότητα της Δικαστικής Λειτουργίας. Η αμφισβήτηση  του θεσμικού ρόλου της  Δικαιοσύνης, με αφορμή  και  την απόφασή του  Συμβουλίου  της Επικρατείας,  με απαξιωτικές κριτικές από εκπροσώπους της πολιτικής εξουσίας δεν συνάδουν με τη συνταγματική τάξη και τις αρχές, στις οποίες στηρίζεται το Κράτος Δικαίου και δεν είναι ούτε συνταγματικά προβλεπόμενες, ούτε θεσμικά ανεκτές».