current views are: 3

28 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση14:01

Ποιους προορισμούς προτίμησαν οι Έλληνες για το τριήμερο – Οι εκπλήξεις και η «κοσμοπλημμύρα»

Οδικούς αλλά και νησιωτικούς προορισμούς προτιμούν οι Έλληνες για το τριήμερο, με αρκετές γνωστές και αγαπημένες περιοχές της Ελλάδας, όπως το Ναύπλιο και η Καλαμάτα να έχουν την τιμητική τους.

Δημοσίευση 14:01’

Οδικούς αλλά και νησιωτικούς προορισμούς προτιμούν οι Έλληνες για το τριήμερο, με αρκετές γνωστές και αγαπημένες περιοχές της Ελλάδας, όπως το Ναύπλιο και η Καλαμάτα να έχουν την τιμητική τους.

Οδικούς αλλά και νησιωτικούς προορισμούς προτιμούν οι Έλληνες για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, με αρκετές γνωστές και αγαπημένες περιοχές της Ελλάδας, όπως το Ναύπλιο και η Καλαμάτα να έχουν την τιμητική τους.

Ωστόσο, ανάμεσα στους προορισμούς υπάρχουν και εκπλήξεις, όπως για παράδειγμα η Κρήτη, με τις τρεις πρωτεύουσες Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο να συγκεντρώνουν ήδη από το βράδυ της Πέμπτης πολύ κόσμο. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα πλοία του απογεύματος της Πέμπτης έφυγαν γεμάτα, ενώ πληρότητα είχαν και οι πτήσεις. 

Όπως τονίζει στο newpost.gr ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ Λύσσανδρος Τσιλίδης, ”υπάρχει αισιοδοξία για το φετινό τριήμερο, ενώ είναι πολλοί και οι ξένοι που συνεχίζουν να κάνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο τον τουριστικό τζίρο”.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιλίδη, οι περιοχές που ”πρωτοστατούν” στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών, ακόμα και της τελευταίας στιγμής, είναι κυρίως οι οδικοί, με την Πελοπόννησο, δηλαδή το Ναύπλιο, τα Καλάβρυτα και την Καλαμάτα, να έχουν την μερίδα του λέοντος, αλλά και προορισμοί της Βόρειας Ελλάδας, όπως τα Τζουμέρκα και τα Ιωάννινα.

Την ίδια στιγμή, πολύ κόσμο έχει και η Θεσσαλονίκη, λόγω και της γιορτής του Αγίου Δημητρίου, ενώ σε ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό αναδεικνύεται και η περιοχή του Ολύμπου, αλλά και τα χωριά του Πηλίου.

Οι ξενοδόχοι εμφανίζονται ιδιαίτερα αισιόδοξοι για το τριήμερο, ενώ υπογραμμίζουν ότι σε αρκετές περιπτώσεις η πληρότητα μπορεί να φτάσει μέχρι το 80%, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι δωμάτια θα βρουν και οι ταξιδιώτες της τελευταίας στιγμής. 

 


σχετικα αρθρα