Σε νέα διαμαρτυρία για τις καθυστερήσεις στην διαδικασία του ασύλου προχώρησαν σήμερα δεκάδες μετανάστες στη Μυτιλήνη, στους δρόμους της οποίας για αρκετές ώρες η κατάσταση θύμιζε το παιχνίδι κλέφτες και αστυνόμοι.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ περίπου 80 άνδρες ιρακινής και συριακής καταγωγής έφυγαν από το hot spot της Μόριας κατά ομάδες, παίρνοντας μαζί τους σκηνές και υπνόσακους, και κατευθύνθηκαν προς την πόλη της Μυτιλήνης.

Τελικά, στην Επάνω Σκάλα, στη βόρεια είσοδο της πόλης, διμοιρία των ΜΑΤ τους σταμάτησε, οπότε και ξεκίνησαν καθιστική διαμαρτυρία που διήρκεσε περί τις δυο ώρες. Γύρω στη 1 το μεσημέρι, ξαφνικά, οι διαμαρτυρόμενοι χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες και τρέχοντας έφυγαν σε διάφορες κατευθύνσεις, αναγκάζοντας τις δυνάμεις των ΜΑΤ να κατευθυνθούν σε στόχους που θεώρησαν πως είχαν οι διαμαρτυρόμενοι, με πρώτο αυτόν της πλατείας Σαπφούς, απ’ όπου θα ξεκινήσει η αυριανή παρέλαση και όπου θεωρήθηκε ότι οι διαμαρτυρόμενοι θα συγκεντρώνονταν.

Τελικά όμως, οι Σύροι και οι Ιρακινοί κατευθύνθηκαν στο κέντρο της Μυτιλήνης, όπου ανασυγκροτήθηκαν και κατέλαβαν την είσοδο του επιβατηγού λιμανιού, παρεμποδίζοντας την είσοδο σε αυτό. Περίπου στις 2 το μεσημέρι και μετά από παρέμβαση των λιμενικών, όλοι μαζί άρχισαν να αποχωρούν και οργανωμένα να υποχωρούν προς το hot spot της Μόριας όπου και αυτή την ώρα πλησιάζουν.