Με καταθέσεις  μαρτύρων που έκαναν λόγο για «οργανωμένη ομάδα κουκουλοφόρων» που είχε εξοπλισμό αλλά και αρχηγό συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, η δίκη για τον εμπρησμό της Marfin Bank, το 2010.

Κανείς, ωστόσο, από τους μάρτυρες που κατέθεσαν στο δικαστήριο δεν αναγνώρισε στα πρόσωπα των δυο κατηγορουμένων για την υπόθεση, κάποιον από τους δράστες της φονικής επίθεσης.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία πρώτος στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε αυτόπτης μάρτυρας των τραγικών γεγονότων, ο οποίος εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο πατάρι του βιβλιοπωλείου «Ιανός»

Ο μάρτυρας ανάφερε στο δικαστήριο πως «κάποιοι από τους διαδηλωτές φώναζαν στους εργαζόμενους της Marfin που είχαν βγει στο μπαλκόνι:

να καείτε ρε π.....

Ο τότε υπεύθυνος του «Ιανού», ο οποίος επίσης δεν αναγνώρισε στα πρόσωπα των δυο κατηγορουμένων κάποιον από τους δράστες περιέγραψε πως εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα αναφέροντας μεταξύ άλλων:

...Δυστυχώς δουλεύαμε εκείνη την ημέρα, ευτυχώς που δεν θρηνήσαμε θύματα και εμείς.

Πρόεδρος: Πήρατε κάποια μέτρα;

Μάρτυρας:

Κλείσαμε τα φώτα και μείναμε στο πατάρι. Άκουσα κάποιον να φωνάζει: «κάψετε το μαγαζί του Τσοχατζόπουλου (σ.σ. ο ιδιοκτήτης του «Ιανού» έχει καταδικαστεί για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου). ....Αυτό που είδαμε εμείς δεν το είδε κανείς. Ήταν σαν βλέπουμε το σκηνικό μέσα από μια οθόνη. Βλέπαμε τα πάντα. Γύρω στις 14:00 μ.μ., την ώρα της πορείας, σταμάτησε μια ομάδα - οργανωμένη μου φάνηκε- φορούσαν όλοι τζόκεϊ. Φάνηκε ότι κάποιος έδωσε εντολή και δυο άτομα κινήθηκαν προς την πλευρά της τράπεζας. Η Μarfin δεν μπορούσε να έχει ρολά, ήταν νεοκλασικό το κτίριο και δεν επιτρέπεται. Οι άνθρωποι ήταν απροστάτευτοι. Έριξαν μέσα ένα ογκώδες αντικείμενο.... Μόλις το είδα είπα: «Πω πω θα τους κάψουν σαν ποντίκια". ».

Η δίκη συνεχίζεται τη Δευτέρα.