current views are: 7

28 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση08:03

Θεσσαλονίκη: «Θα κρατήσουμε την Ελλάδα ψηλά», το μήνυμα του πιλότου – Εντυπωσιακή στρατιωτική παρέλαση

Με τη στρατιωτική παρέλαση​ ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, στις 11 το πρωί, στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, ολοκληρώθηκαν στη Θεσσαλονίκη οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Δημοσίευση 08:03’

Με τη στρατιωτική παρέλαση​ ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, στις 11 το πρωί, στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, ολοκληρώθηκαν στη Θεσσαλονίκη οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Με τη στρατιωτική παρέλαση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, στις 11 το πρωί, στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, ολοκληρώθηκαν στη Θεσσαλονίκη οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. «Θα κρατήσουμε την Ελλάδα ψηλά», το μήνυμα του πιλότου του F16 που έκανε εντυπωσιακές φιγούρες στον ουρανό της Θεσσαλονίκης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σύμφωνα με το voria.gr έκανε πράξη ό,τι υποσχέθηκε, δηλαδή προσήλθε στην εξέδρα των επισήμων περπατώντας από το Μακεδονία Παλλάς. Στη διάρκεια της διαδρομής, αντάλλαξε χρόνια πολλά με τον κόσμο και χειροκροτήθηκε.

Μετά την παρέλαση, ο κ. Παυλόπουλος σε δήλωσή του, τόνισε την ανάγκη η Ελλάδα να πρωταγωνιστήσει ξανά στην Ευρωπαϊκή Ενωση και να της δείξει το δρόμο να αντιμετωπίσει τα δικά της προβλήματα στη βάση των θεμελιωδών αρχών και αξιών της.

Ολόκληρη η δήλωση του προέδρου της Δημοκρατίας έχει ως εξής:

Εορτάζουμε σήμερα εδώ, στην Θεσσαλονίκη, στην καρδιά της Μακεδονίας μας, την Επέτειο του μεγαλειώδους «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Υπάρχουν κάποιοι που ακόμη διερωτώνται γιατί εμείς, οι Έλληνες, γιορτάζουμε την Επέτειο του “ΟΧΙ”. Την απάντηση, άκρως διδακτική διαχρονικώς για το Έθνος των Ελλήνων, την έχει δώσει ήδη από το 1959 ο Αντρέ Μαλρώ, στην ομιλία του για την πρώτη φωταγώγηση της Ακρόπολης. Είχε τότε επισημάνει την αυτονόητη και αυταπόδεικτη ιστορική αλήθεια ότι οι Έλληνες είμαστε Λαός της Ελευθερίας, αφού για μας η αντίσταση είναι παράδοση αιώνων και η ιστορία μας είναι ένας ανεξάντλητος αγώνας για την Ανεξαρτησία. Άλλωστε το “ΟΧΙ” το είχε πει ήδη το Μεσολόγγι κατά την Εθνεγερσία του 1821, ενώ οι πρώτοι που το πρόφεραν ήταν η Αντιγόνη και ο Προμηθέας.

Αυτή την ανεκτίμητη Εθνική Κληρονομιά του «ΟΧΙ» πρέπει σήμερα ν’ αξιοποιήσουμε ενωμένοι, αποφασισμένοι και ανυποχώρητοι, για ν’ αντισταθούμε απέναντι στην βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση και στην συνακόλουθη παρακμή, αλλά και απέναντι σ’ εκείνους που επιβουλεύονται τα Εθνικά μας Δίκαια. Την ίδια δε Εθνική Κληρονομιά πρέπει ν’ αξιοποιήσουμε και για να πρωταγωνιστήσουμε ξανά τόσο στην διεθνή σκηνή όσο και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δείχνοντας ταυτοχρόνως στην τελευταία το δρόμο για ν’ αντιμετωπίσει τα δικά της μεγάλα προβλήματα, μεσ’ από την “αναστήλωση” των αρχών και των αξιών, πάνω στις οποίες θεμελιώθηκε το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα. Χρόνια Πολλά.

«Περηφάνεια» για τις Ένοπλες Δυνάμεις, που υπερασπίζονται την πατρίδα μας με υψηλότατο ηθικό και επαγγελματισμό, εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Εντυπωσιακή παρέλαση

Ξεχωριστή στιγμή η εικόνα με τη γυναίκα πιλότο ελικοπτέρου της Αεροπορίας Στρατού που πέταξε σε χαμηλό ύψος πάνω από την παρέλαση.

Εντυπωσιακή ήταν και η εικόνα με τους έξι αλεξιπτωτιστές που έπεσαν από ελικόπτερο Σινούκ εκτελώντας άλμα στατικού ιμάντα. Οι αλεξιπτωτιστές κατέληξαν στον στο Θερμαϊκό από όπου και περισυνελέγησαν από λέμβους του στρατού.

Όπως μεταδίδει το thestival.gr,η παρέλαση ολοκληρώθηκε με ένα F16 της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» να «σκίζει» τον ουρανό της Θεσσαλονίκης και τον πιλότο του να κάνει ελιγμούς στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας. «Καλημέρα Ελλάδα, με ιδιαίτερη συγκίνηση και περηφάνια θα κρατήσουμε τη σημαία μας ψηλά, την Ελλάδα μας ψηλά. Χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη, χρόνια πολλά Ελλάδα» είπε από το κόκπιτ ο επισμηναγός Σωτήρης Στράλης, ο οποίος έχει πάνω από 1.500 ώρες πτήσης με F16.

Η καθιερωμένη επίδειξη με τους εντυπωσιακούς ελιγμούς πάνω από τη συμπρωτεύουσα έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους πολίτες που παρακολούθησαν την παρέλαση, αλλά και από την πολιτική ηγεσία και τους φορείς που βρέθηκαν στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Το παρών στη Θεσσαλονίκη δίνουν ακόμα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης και ο Ιβάν Σαββίδης.

Οι κ. Μητσοτάκης και Καμμένος είχαν θερμή χειραψία, ενώ ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαιρέτισε και τον Βασίλη Λεβέντη, ενώ είχε και μια σύντομη συνομιλία με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Στη στρατιωτική παρέλαση βρίσκονται ακόμη, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, βουλευτές κομμάτων της αντιπολίτευσης, φορείς της πόλης, ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στρατιωτικοί και ο Μητροπολίτης Άνθιμος.

Η παρέλαση άρχισε στις 11:00, ενώ προηγήθηκε κατάθεση στεφάνων στο στεφάνων στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού.


σχετικα αρθρα