current views are: 7

28 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση08:33

Καρέ – καρέ η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα (Εκτενές φωτορεπορτάζ)

Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στο κέντρο της Αθήνας.

Δημοσίευση 08:33’

Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στο κέντρο της Αθήνας.

Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στο κέντρο της Αθήνας.

Αντί για τμήματα παρελάσεων από επιλεγμένα σχολεία, συμμετείχαν όλα τα σχολεία της Α’ Αθηνών (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια), με τον σημαιοφόρο τους και πέντε παραστάτες το καθένα, καθώς επίσης και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και Οδηγισμού και η ομάδα των special Olympics.

Πριν την έναρξη της παρέλασης, κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, εκ μέρους της πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσία της χώρας, έγινε η ανάκρουση του εθνικού ύμνου και εκ μέρους της κυβέρνησης, ο υπουργός Παιδειας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, επιθεώρησε το στρατιωτικό άγημα.

«Το μήνυμα της εθνικής επετείου επίκαιρο και φέτος: Ειρήνη, δημοκρατία παντού, αλληλεγγύη, καθημερινός αγώνας εναντίον του ρατσισμού, εναντίον του καθημερινού φασισμού που ελλοχεύει», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης και πρόσθεσε ότι η Παιδεία είναι ένας θεσμός που «εγγυάται τη δημοκρατική διαπαιδαγώγηση των παιδιών, που είναι η ελπίδα μας».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, έδωσε έμφαση στην προσπάθεια που πρέπει να γίνει από την Πολιτεία, ώστε να σταματήσει η φυγή της νέας γενιάς στο εξωτερικό. «Είδαμε σήμερα να παρελαύνουν τα παιδιά μας. Σε αυτήν τη γενιά πρέπει να δώσουμε ελπίδα. Αυτά τα παιδιά πρέπει να τα κρατήσουμε στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε: «Καμαρώσαμε τα παιδιά μας, που παρήλασαν για να τιμήσουν αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για την Ελλάδα, σε μια εθνική επέτειο που συμβολίζει την ενότητα του έθνους, αλλά και τη συνέχεια του ελληνισμού, που πολεμάει ηρωικά για την ελευθερία του μέσα στους αιώνες. Και αυτό θα συνεχίζει να κάνει η Ελλάδα μέχρι το τέλος».

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Μαυρωτάς, από το «Ποτάμι», δήλωσε: «Η δεκαετία του ’40 ήταν μια πολύ διδακτική δεκαετία. Ξεκίνησε με τους Έλληνες μονιασμένους, να μεγαλουργούν -και αυτό γιορτάζουμε σήμερα- και τελείωσε με τους Έλληνες διχασμένους, να μετράνε τις πληγές από έναν αιματηρό εμφύλιο. Όποιος, λοιπόν, σήμερα εκφέρει έναν διχαστικό λόγο, προσφέρει πολύ κακές υπηρεσίες στην χώρα μας».

Τέλος, εκ μέρους της Ένωσης Κεντρώων, ο Μάριος Γεωργιάδης τόνισε ότι «μόνο όλοι μαζί μπορούμε να πάμε μπροστά» και πρόσθεσε: «Όπως το ένδοξο “όχι” ειπώθηκε τότε, έτσι και τώρα, πρέπει να λέμε και κάποια “όχι”».


σχετικα αρθρα