current views are: 8

28 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση12:13

Με διαμαρτυρίες οι παρελάσεις σε Θεσσαλονίκη-Αγρίνιο-Πάτρα (Βίντεο και φωτό)

Παρότι οι παρελάσεις φέτος πραγματοποιήθηκαν σε ήπιους τόνους, δεν έλειψαν και οι εντάσεις.

Δημοσίευση 12:13’

Παρότι οι παρελάσεις φέτος πραγματοποιήθηκαν σε ήπιους τόνους, δεν έλειψαν και οι εντάσεις.

Παρότι οι παρελάσεις φέτος πραγματοποιήθηκαν σε ήπιους τόνους, δεν έλειψαν και οι εντάσεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα εκείνο της Θεσσαλονίκης όπου οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στο Λευκό Πύργο φωνάζοντας συνθήματα κατά των πολιτικών της κυβέρνησης, αλλά και κατά των πλειστηριασμών, ενώ στη συνέχεια κινήθηκαν μέχρι το ύψος του Macedonia Palace.  

Ωστόσο οι διαμαρτυρίες κλιμακώθηκαν και κατά την διάρκεια δηλώσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου όταν ένας πολίτης σύμφωνα με το thestival.gr, φώναξε προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας: “Πρόεδρε ξέρετε τι γιορτάζουμε σήμερα; Αυτό που δεν μπορείτε να πείτε εσείς σε κανέναν”, με τους ανθρώπους ασφαλείας να τον απομακρύνουν από το σημείο.

Στη πρώτη γραμμή στάθηκαν και οι κάτοικοι του Αγρινίου οι οποίοι πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας μετά το τέλος της παρέλασης, πολίτες, μέλη του «Συντονιστικού Συλλογικοτήτων».

Κρατώντας πανό, στο οποίο αναγραφόταν «ΟΧΙ στη λεηλασία της λαϊκής και δημόσιας περιούσιας, ΟΧΙ στη Μνημονιακή Κατοχή», οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στο κέντρο του Αγρινίου, τη στιγμή που ξεκινούσε η παρέλαση και όταν ολοκληρώθηκε η παρέλαση οι πολίτες έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης, η οποία κατέληξε στο δημαρχείο.

Ανάλογες εικόνες υπήρξαν και στη Πάτρα από μέλη της Λαικής Ενότητας, μετά το πέρας της παρέλασης.

Όπως μεταδίδει το tempo24.gr, πριν την έναρξη της παρέλασης διαμαρτυρήθηκαν με πανό και συνθήματα. Συγκεντρώθηκαν στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου, απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, στην Πλατεία Τριών Συμμάχων, όπου είχε πάρει θέση η αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου και φώναξαν συνθήματα κατά της Κυβέρνησης.


σχετικα αρθρα