current views are: 6

29 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση05:30

Βροχερός και με χαμηλές θερμοκρασίες ο καιρός το Σάββατο

Βροχερό  αναμένεται το Σαββατοκύριακο για αρκετές περιοχές της χώρας με τα φαινόμενα κατά τόπους να είναι έντονα σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ ωστόσο από το βράδυ του Σαββάτου τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Δημοσίευση 05:30’

Βροχερό  αναμένεται το Σαββατοκύριακο για αρκετές περιοχές της χώρας με τα φαινόμενα κατά τόπους να είναι έντονα σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ ωστόσο από το βράδυ του Σαββάτου τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Βροχερό  αναμένεται ο καιρός το Σαββατοκύριακο για αρκετές περιοχές της χώρας με τα φαινόμενα κατά τόπους να είναι έντονα σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ ωστόσο από το βράδυ του Σαββάτου τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Αναλυτικότερα, το Σάββατο (29/10) στα νοτιοδυτικά αναμένεται να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες που πιθανόν πρόσκαιρα να είναι κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός εμφανίζεται βελτιωμένος στα βόρεια με λίγες βροχές στα νότια. Σταδιακά οι άνεμοι θα εξασθενήσουν με την θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο.

Λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στην Αττική οι οποίες θα είναι παροδικά αυξημένες με μικρή πιθανότητα να εκδηλωθούν βροχές στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά το πρωί 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς κελσίου ενώ στα βόρεια και ανατολικά του νομού η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη με τους ανέμους να πνέουν βορειοδυτικοί με ένταση 3 ως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 9 και 18 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Γενικά αίθριος. τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στη δυτική Μακεδονία.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 που βαθμιαία θα ασθενήσουν και θα γίνουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το βράδυ τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις οι οποίες στα νότια θα είναι παροδικά αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα τοπικά ισχυρές.

Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση .

Θερμοκρασία: από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με σποραδικές βροχές κατά κανόνα ασθενείς μέχρι το απόγευμα. Πιθανότητα τοπικών καταιγίδων στις νοτιότερες περιοχές τις πρωινές ώρες. Λίγα χιόνια στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς και της Θεσσαλίας (πάνω από 1500μ) το πρωί.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά όπου υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα.

Άνεμοι: βόρειοι 5 με 6 και στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες μέχρι το απόγευμα.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

 


σχετικα αρθρα