Μία από τις πιο πολυπρόσωπες δίκες στα δικαστικά χρονικά της χώρας με 84 άτομα στο εδώλιο αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα ενώπιον του Α. Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Η υπόθεση αφορά  στημένους -κατά την κατηγορία - ποδοσφαιρικούς αγώνες το 2011. Μία υπόθεση που  έχει γίνει γνωστή ως «Koriopolis».Στο  εδώλιο ,με βάση το βούλευμα έχουν παραπεμπφθεί μεταξύ άλλων πρώην και νυν ποδοσφαιρικοί παράγοντες, ποδοσφαιριστές, διαιτητές, μπούκερς και άλλοι οι οποίοι κατηγορούνται για παράνομες πράξεις που αφορούν τον χώρο του ποδοσφαίρου όπως χειραγώγηση αγώνων, διορισμούς διαιτητών προς όφελος συγκεκριμένων ομάδων, δωροδοκίες ποδοσφαιριστών.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση είχαν ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέας Μπέος (σ.σ είχε εκλεγεί δήμαρχος Βόλου αλλά διατελεί σε αργία) και ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Ηλιούπολη, Γιώργος Τσακογιάννης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, 21 αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος φέρονται να χειραγωγήθηκαν το διάστημα 2010-2011 και ακόμη 51 ποδοσφαιρικοί αγώνες της Super League την περίοδο 2009-2010.

Από αυτούς τους αγώνες 12 συμπεριλήφθηκαν στο «ΠΑΜΕ Στοίχημα» του ΟΠΑΠ με αποτέλεσμα οι κατηγορούμενοι να αποκομίσουν όφελος από το παράνομο στοίχημα  το οποίο  υπολογίζεται στο ποσό των 209.846, 63 ευρώ.Σημειώνεται πως η δίκη έχει αναβληθεί ήδη μία φορά λόγω της αποχής των δικηγόρων.