Πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα οι διαρρήξεις με θύματα επωνύμους, καθώς μόνο τον τελευταίο μήνα τέσσερα προβεβλημένα πρόσωπα της δημόσιας ζωής έχουν πέσει θύματα αγνώστων, οι οποίοι είχαν στο στόχαστρό του κυρίως τα χρηματοκιβώτια που υπήρχαν στα σπίτια τους.

Η αρχή έγινε με την εισβολή αγνώστων στην πολυτελή βίλα της τραγουδίστριας Άννας Βίσση στην Εκάλη. Οι δράστες εισέβαλαν στο σπίτι από την πλαϊνή είσοδο και ανενόχλητοι αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο με κοσμήματα. 

Στη συνέχεια, θύμα τους έπεσε ο καλλιτεχνικός μάνατζερ, Τόνυ Μαυρίδης στη Γλυφάδα. Οι δράστες τον ακινητοποίησαν, έδεσαν εκείνον, τη σύζυγό του και έναν φίλο τους και άρπαξαν χρήματα και τιμαλφή. 

Σειρά πήρε η αστυνομική συντάκτης της τηλεόρασης του Alpha, Ηρώ Καριοφύλλη, όπου άγνωστοι εισέβαλαν στο σπίτι της στην Πεντέλη και αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο και ένα πιστόλι που είχε ο άντρας της, ο οποίος είναι πρώην υψηλόβαθμος αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. 

Τελευταίο θύμα των διαρρηκτών ο γνωστός ζωγράφος Αλέκος Φασιανός στο σπίτι του οποίου οι άγνωστοι εισέβαλαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου και αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο. Ο Φασιανός είχε πέσει και πάλι θύμα διαρρηκτών πριν από τέσσερα χρόνια.

Αυτό που διερευνά τώρα η ασφάλεια είναι αν πρόκειται για την ίδια σπείρα, η οποία επιλέγει σπίτια επωνύμων ή αν οι διαρρήξεις είναι έργο διαφορετικών ομάδων.