Οργανωμένη επίθεση με στόχο τους κομμουνιστές του συνδικάτου μετάλλου στη Ζώνη Περάματος  χαρακτήρισε την επίθεση σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ ο πρόεδρος του συνδικάτου μετάλλου Αττικής, Σωτήρης Πουλικόγιαννης, καταθέτοντας στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Η φονική επίθεση έγινε μία εβδομάδα πριν την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, σε βάρος αφισοκολητών του ΚΚΕ και ο άμρτυρας περίεγραψε όσα έζησε  εκείνο το βράδυ όταν , όπως είπε, πενήντα άτομα τους  επιτέθηκαν με ρόπαλα, στιλιάρια και πέτρες με αποτέλεσμα να τραυματιστεί  ο ίδιος και 9 ακομη συνάδελφοι του. 

Ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης αναγνώρισε τους κατηγορούμενους  Αναστάσιο Πανταζή και Χρήστο  Χατζηδάκη ως επικεφαλής τους τάγματος εφόδου και τον Κυριάκο Αντωνακόπουλο ως μέλος της ομάδας που κρατούσε "ρόπαλο με μεταλλική απόληξη". Ήταν μια επίθεση που έγινε, όπως κατέθεσε , υπό το βλέμμα αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ που δεν έκανε τίποτα για να την αποτρέψει . 

Ο μάρτυρας ούτε λίγο ούτε πολύ έκανε λόγο για πληρωμένο συμβόλαιο κατονομάζοντας συγκεκριμένου μεγαλοεργολάβους της Ζώνης  οι οποίοι "εδώ και χρονια προσπαθούν να λειτουργήσουν μονοπώλιακα  για να ρίξουν το κόστος εργασίας και δεν θέλουν να  υπαρχει συνδικαλιστή δράση". 

"Η Χρυσή Αυγή ειναι ενα κόμμα που λειτουργεί στα πρότυπα των ναζί " είπε ο μάρτυρας και όταν επικαλέστηκε βιντεο στο οποιο εμφανίζεται ο κατηγορούμενος Πατέλης να λέει " ό,τι κινείται σφάζεται " προκλήθηκε ένταση στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα . Το κοινό από την πλευρά των θυμάτων άρχισε να χειροκροτεί, ενώ η πλευρά της Χρυσής Αυγής άρχισε να αποδοκιμαζει με γέλια αλλά και με προσφωνησειες "Εαμοβουλγαροι" με αποτέλεσμα η δίκη να διακοπεί για λίγο. 

Σύμφωνα με το μάρτυρα η επίθεση έλαβε τέλος όταν ακούστηκε κάποιος να φωνάζει "τέλος χρόνου, βρώμησε , το Πέραμα από εδώ , οι άλλοι από εδώ" και σε κλάσματα δευτερολέπτου έφυγαν και άνοιξε η κίνηση" . 

Πρόεδρος : Ποιο ήταν το κίνητρο , στόχος σκοπός ;

Μάρτυρας: Λειτούργησαν κατ' εντολή εργολάβων μεσα απο τη ζώνη. Υπαρχει μια  ομάδα μεγαλοεργολάβων οι οποίοι εδώ και χρονια προσπαθούν να λειτουργήσουν μονοπώλιακα στη ζώνη για να ρίξουν το κόστος εργασίας, να μην υπαρχει συνδικαλιστή δράση . Άλλωστε το εχουν δηλώσει... Αυτή η υποθεση εχει ξεκινήσει απο το 2008 που δεν υπηρχε ούτε ενας άνεργος. Θέλουν να εχουν ενα σωματείο που θα κάνει οτι τους λένε και να λειτουργήσει η ζώνη από αυτούς. Εδώ παίζονται εκατομμύρια. Μια μέση δουλειά ειναι του εκατομμυρίου... 

Αξίζει να σημειωθεί  ότι τη δίκη παρακολουθούν βουλευτές και στελέχη του ΚΚΕ

Στη φωτογραφία ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης μετά την επίθεση στο Πέραμα.