Έντονες βροχοπτώσεις επικρατούν από νωρίς το πρωί στο Ρέθυμνο και στα Χανιά, με τους ισχυρούς ανέμους να επιδεινώνουν την κατάσταση.

Μέχρι στιγμής στο Ρέθυμνο δεν έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις στο επαρχιακό δίκτυο, μόνο ορισμένες πτώσεις δέντρων, για τις οποίες άμεσα επελήφθησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Στο λιμάνι του Ρεθύμνου επικρατεί έντονος κυματισμός και λόγω των ανέμων παρασύρθηκαν ορισμένα κιγκλιδώματα, ενώ έπεσε ένα ιστιοφόρο.

Οι Αρχές εφιστούν την προσοχή στους οδηγούς να χρησιμοποιούν χαμηλές ταχύτητες, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες που εμπλέκονται με την πολιτική προστασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Λιμενικό Σώμα και τον δήμο, λόγω της απότομης αλλαγής του καιρού, η οποία ήταν αναμενόμενη, οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, τόσο στις μετακινήσεις τους, όσο και στις εργασίες γεωργών και κτηνοτρόφων στην ύπαιθρο.

Όσο για τα Χανιά, έκλεισε πριν από λίγη ώρα το τμήμα της Εθνικής οδού από την Σούδα προς το Βαμβακόπουλο, ένα σημείο που εδώ και αρκετά χρόνια με την πρώτη νεροποντή πλημυρίζει.

Επίσης, η σημερινή βροχή μετέτρεψε σε λίμνη τον Κλαδισό με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στο οδόστρωμα, αλλά και να έχουν μπει νερά και σε καταστήματα της περιοχής.

 

 

Πηγή φωτό: cretalive.gr, flashnews.gr