Στην σύλληψη δύο ατόμων και την προσαγωγή ακόμη 13 προχώρησαν αστυνομικοί κατά την διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν την Δευτέρα στα Προσφυγικά και περιμετρικά του εφετείου Αθηνών.

Απο τον πετρομόλεμο μεταξύ αντιεξουσιαστών και και μελών της Χρυσής Αυγής, τραυματίστηκαν αστυνομικοί ενώ προκλήθηκαν φθορές σε περισσότερα από δέκα αυτοκίνητα.

Ένας εκ των συλληφθέντων είναι 28χρονος Αμερικανός φοιτητής από τη Μασαχουσέτη, που είχε προσαχθεί και στις 26 Σεπτεμβρίου απο κατάληψη της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης στο Κολωνάκι, ακριβώς όπως και η 22χρονη που συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας.

Η ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Αττικής εξέδωσε ανακοίνωση για τα επεισόδια, καλώντας την πολιτεία να  «βάλει φραγμούς σε τέτοιου τύπου πρακτικές και με ουσιαστικές πρωτοβουλίες να προστατεύσει τις ζωές και τις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών», ενώ δηλώνουν πως, «οι εργαζόμενοι αστυνομικοί δεν είναι υποχρεωμένοι, αλλά ούτε και ο ρόλος τους είναι να γίνονται βορά στις ορέξεις όλων αυτών των ακραίων στοιχείων που εκμεταλλεύονται την απουσία της πολιτείας».