Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών κατέθεσε αναφορά σήμερα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής, σχετικά με ανώνυμη καταγγελία που υποβλήθηκε στο ΥΠΠΕΘ, για πιθανή απάτη κατά την υλοποίηση προγράμματος υποτροφιών, από την Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Φροντιστών Ελλάδας και τον τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ, μέσω της πρωτοβουλίας «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ».

Στην αναφορά ζητείται από την Εισαγγελία να διερευνηθεί το κατά πόσο συντρέχει ποινική ευθύνη για τους φορείς υλοποίησης των υποτιθέμενων υποτροφιών, καθώς και η περίπτωση άσκησης ποινικής δίωξης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της καταγγελίας, ενώ οι υποσχόμενες υποτροφίες ανέρχονταν στις 10.000 για δύο σχολικά έτη, αυτές που τελικά χορηγήθηκαν δεν υπερβαίνουν τις 1.000, ίσως και πολύ λιγότερες.

Σύμφωνα με το υπουργείο παιδείας, σε περίπτωση που ευσταθεί η καταγγελία, υπάρχει ευθύνη έναντι των μαθητών που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα των υποτροφιών, αφού, όπως αναφέρεται, «με τόσες λίγες υποτροφίες προκύπτει ότι διαγωνίστηκαν μάταια και μάλιστα, ανεξάρτητα από το βαθμό που έλαβαν».