«Θερμή» υποδοχή επεφύλασσαν διαδηλωτές στον Γιώργο Κατρούγκαλο, κατά τη διάρκεια συνεδρίου του ΙΚΑ.

Συγκεκριμένα,οι συνδικαλιστές, εισέβαλαν, με φωνές και συνθήματα στην αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου την ώρα που στο βήμα βρισκόταν ο υπουργός Εργασίας.

Στάθηκαν μπροστά στον υπουργό κρατώντας πλακάτ, που έγραφαν «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ» και φώναζαν συνθήματα ενάντια στις περικοπές μισθών και συντάξεων. 

Ο κ. Κατρούγκαλος σε μια προσπάθεια να τους εφησυχάσει τους είπε ότι ο ΕΦΚΑ  (Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης) θα είναι προς το συμφέρον όλων. Ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Αττικής, Νίκος Κεκές τόνισε:  

«Πιστεύουμε ότι ο ΕΦΚΑ είναι ο Δούρειος Ίππος με τον οποίο θα μας φέρουνε όλους τους ασφαλισμένους, συνταξιούχους προς τα κάτω».

Η κίνηση αυτή των διαδηλωτών εκνεύρισε ιδιαιτέρως τον Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος βέβαια κράτησε την ψυχραιμία του. 

Την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή και τις νέες μειώσεις οι συνταξιούχοι της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από υποκατάστημα του ΙΚΑ.

Οι συνταξιούχοι έφτασαν με πορεία στο Υπ. Μακεδονίας - Θράκης, θυροκολλώντας συμβολικά την επιστολή Κατρούγκαλου στην είσοδο του υπουργείου. Πριν από το τέλος της κινητοποίησης έκαψαν συμβολικά αντίγραφο της επιστολής του.