current views are: 8

2 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση10:43

Γιγαντιαία επιχείρηση με 1.000 αστυνομικούς για την εξάρθρωση σπείρας ληστών με θύματα την Άννα Βίσση και επιχειρηματίες

Γιγαντιαία επιχείρηση της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες, σε όλη την Ελλάδα, με στόχο την εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων, που έκανε ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις. Χαρακτηριστικό για το μέγεθος της επιχείρησης είναι σε αυτήν συμμετέχουν 600 αστυνομικοί και 37 εισαγγελείς. 

Δημοσίευση 10:43’

Γιγαντιαία επιχείρηση της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες, σε όλη την Ελλάδα, με στόχο την εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων, που έκανε ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις. Χαρακτηριστικό για το μέγεθος της επιχείρησης είναι σε αυτήν συμμετέχουν 600 αστυνομικοί και 37 εισαγγελείς. 

Γιγαντιαία επιχείρηση της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες, σε όλη την Ελλάδα, με στόχο την εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων, που έκανε ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις. Χαρακτηριστικό για το μέγεθος της επιχείρησης είναι σε αυτήν συμμετέχουν 1.000 αστυνομικοί και 37 εισαγγελείς. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr, οι ληστές των επωνύμων είχαν το ορμητήριο τους στην Δυτική Αττική.

Όπως ανέφερε αρμόδιος αξιωματικός, αρχηγικά μέλη του κυκλώματος φέρονται ότι είναι γνωστά πρόσωπα στο χώρο των Ρομά, (τουλάχιστον 10 άτομα), τα οποία ζούσαν μέσα στη χλιδή, σε πολυτελείς βίλες στην Αττική, την Λάρισα, την Θεσσαλονίκη την Βέροια και άλλες πόλεις, κυκλοφορούσαν με «Φεράρι», «Πόρσε» και άλλα πανάκριβα αυτοκίνητα, έδιναν την εντύπωση μεγιστάνων και την ίδια στιγμή δήλωναν άνεργοι και άποροι.

Οι εμπλεκόμενοι είχαν χωρίσει σε δυο υποομάδες την εγκληματική τους οργάνωση. Μια ομάδα είχε αναλάβει τις κλοπές και διαρρήξεις σε Αττική και άλλη στην Βόρεια Ελλάδα, κυρίως σε Βέροια και Θεσσαλονίκη.

Όπως προέκυψε μεταξύ των θυμάτων τους ήταν η τραγουδίστρια Άννα Βίσση και η δημοσιογράφος Ηρώ Καρυοφύλλη, αλλά και γνωστοί επιχειρηματίες και άτομα με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, κυρίως στην βορειοανατολική Αττική, στην Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της χώρας.

Την ίδια στιγμή, οι άνδρες της ασφάλειας που έχουν αναλάβει τις έρευνες εξετάζουν το ενδεχόμενο τα ίδια άτομα να είχαν εισβάλει και στα σπίτια του ζωγράφου Αλέκου Φασιανού και του καλλιτεχνικού μάνατζερ Τόνυ Μαυρίδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost, από την έρευνα της Αστυνομίας, μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί περισσότερα από 30 άτομα.Τ

Την ίδια στιγμή πραγματοποιούνται ερευνες σε 59 σπίτια και ”καβάτζες” απόκρυψης κλοπιμαίων, όπου ανακαλύφθηκαν χρηματικά ποσά, χρυσές λίρες, κοσμήματα, όπλα και δεκάδες πολυτελή αυτοκίνητα. 

Οι αστυνομικοί αναζητούν ένα άτομο το οποίο εκτιμούν πως είναι ο εγκέφαλος της σπείρας και έχει εξαφανιστεί. Κατά την διάρκεια της έρευνας στο σπίτι του, εντοπίστηκε μια Ferrari, δείγμα της πολυτελούς διαβίωσής του. 

To χρονικό της ληστείας στη βίλα της Άννας Βίσση

Η ληστεία στο σπίτι της γνωστής καλλιτέχνιδος έγινε στις 9 Οκτωβρίου, όταν άγνωστα άτομα μπήκαν στο σπίτι της στην οδό Ωρωπού και Καλάμου στην Εκάλη και αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο με κοσμήματα άγνωστης χρηματικής αξίας.

Οι δράστες εισέβαλαν στο σπίτι της δημοφιλούς καλλιτέχνιδας από την πίσω πόρτα της μονοκατοικίας που διατηρεί και διέφυγαν… σαν κύριοι.

Να σημειωθεί ότι οι κινήσεις των δραστών καταγράφηκαν από κύκλωμα τηλεόρασης, υλικό το οποίο οδήγησε, μεταξύ άλλων, την Ασφάλεια και στα ίχνη της σπείρας. 

 


σχετικα αρθρα