current views are: 6

2 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση14:57

Νέα «μπλόκα» σε πλειστηριασμούς στη Θεσσαλονίκη – Ένταση και στην Αθήνα (Βίντεο και φωτό)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στο Ειρηνοδικείο του Περιστερίου, κατά πλειστηριασμού ακινήτου.

Δημοσίευση 14:57’

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στο Ειρηνοδικείο του Περιστερίου, κατά πλειστηριασμού ακινήτου.

«Παράταση» στην αγωνία της οικογένειας από το Περιστέρι έδωσε η απουσία συμβολαιογράφου από τον σημερινό προγραμματισμένο πλειστηριασμό Α’κατοικίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Λεωνίδα Παπαδόπουλου, μέλους του κινήματος «Δεν πληρώνω» πρόκειται για μια κατοικία 77τ.μ η οποία βγαίνει σε πλειστηριασμό για χρέος που ανέρχεται στα 28.000 ευρώ και αποτελεί την πρώτη και μοναδική της οικογένειας η οποία κινδυνεύει να μείνει στο δρόμο. Ειδικότερα, ο ιδιοκτήτης του έχει χρέη στην ισπανική τράπεζα Union de Creditos Inmobiliarios.

«Ιδιαίτερο βάρος και σημασία δίνεται, σύμφωνα με στελέχη του κινήματος, αυτήν την Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο Περιστερίου. Αποτελεί ντροπή και όνειδος ότι στο Ειρηνοδικείο Περιστερίου (Παρασκευοπούλου 16) προσέρχεται η Ισπανική τράπεζα Union Creditos Inmobiliarios, η οποία διαθέτει και αντίστοιχο fund, προκειμένου να βγάλει στο σφυρί κατοικία 77 τετραγωνικών μέτρων! Όλοι οι Περιστεριώτες/τισσες, και όχι μόνο, καλούνται να δώσουν την αγωνιστική παρουσία τους την Τετάρτη (2/11) στο Ειρηνοδικείο της πόλης τους στις 3μμ για να απαντήσουν με τον πρέποντα τρόπο στην “Ισπανική” ληστεία και να ματαιώσουν τον πλειστηριασμό», αναφερόταν σε σχετική ανακοίνωση – κάλεσμα της Επιτροπής Δράσης Περιστερίου.

 Την ίδια ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στο Ειρηνοδικείο Περιστερίου, Αθήνας και Θεσσαλονίκης, ακτιβιστες οι οποίοι τάχθηκαν για ακόμη μια Τετάρτη κατά των πλειστηριασμό ακινήτων.

Συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη αναβλήθηκαν τρείς πλειστηριασμοί οι οποίοι αφορούσαν ένα διαμέρισμα στην Εξοχή (που δεν είναι πρώτη κατοικία), για χρέος 30 χιλιάδων ευρώ και έναν αποθηκευτικό χώρο στον 5ο όροφο πολυκατοικίας στην Σταυρούπολη για χρέος 10 χιλιάδων ευρώ,

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr ο συμβολαιογράφος που βρισκόταν στο Ειρηνοδικείο διευκρίνισε αναφορικά με τις εν λόγω υποθέσεις ότι πρόκειται για διαφορές μεταξύ ιδιωτών, ωστόσο οι διαδηλωτές ζήτησαν να μην ξεκινήσει η διαδικασία, φώναξαν συνθήματα και στη συνέχεια ο συμβολαιογράφος αποχώρησε.

“Ο συντονισμός συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης και εκατοντάδες κάτοικοι της πόλης ήμασταν στο Ειρηνοδικείο για να φωνάξουμε το “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”. Έχουμε απέναντι μας μια πολιτική της κυβέρνησης πέρα από τη λάσπη που ρίχνει στο κίνημα στην πραγματικότητα και πάρα την υποτιθέμενη δέσμευση της δεν προχωρά σε καμιά νομοθετική πρωτοβουλία για πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας και προστασίας”, τόνισε ο Ηλίας Σμήλιος μέλος του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Ακόμη μια αξιοσημείωτη περίπτωση πλειστηριασμού είναι εκείνη της πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ, Χρυσούλα Γιαταγάνα.

Πρόκειται για ένα διαμέρισμα 60 τετραγωνικών μέτρων το οποίο πήρε με δάνειο και χρωστά δόσεις δύο ετών τις οποίες δεν μπορεί να αποπληρώσει.

Όπως η ίδια είχε υποστηρίξει μιλώντας στο κανάλι «Ε» «Αγόρασα το διαμέρισμά μου βάσει των χρημάτων που έπαιρνα σαν δικηγόρος. Πλήρωνα κανονικά τις δόσεις μου και όταν εξελέγην βουλευτής συνέχισα να πληρώνω τις δόσεις μου. Έχουν μείνει δύο χρόνια τα οποία δεν μπορώ να πληρώσω».

Νωρίτερα, την Τρίτη το απόγευμα προηγήθηκε εισβολή στο γραφείο του προέδρου των Συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους πλειστηριασμούς.

Το περιστατικό συνέβη χθες το Ομάδα περίπου είκοσι ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά, μπήκαν αιφνιδιαστικά στην οικοδομή κι αφού έγραψαν συνθήματα στους κοινόχρηστους χώρους και στην είσοδο του γραφείου της συμβολαιογράφου-«στόχου» Ιωάννας Μπιλίση -Χρουσαλά, στη συνέχεια αποχώρησαν.

Ως «πρωταγωνιστές» της διαμαρτυρίας εμφανίζονται άτομα που ανήκουν στη «Συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό “Μαύρο και Κόκκινο”, μέλος της Πολιτικής Οργάνωσης -Ο.Σ.-» που υπογράφουν σχετικό κείμενο, το οποίο δημοσιεύεται σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στο σημείο αυτό να επισημάνουμε ότι οι συμβολαιογράφοι, ζητούν από την Πολιτεία “τη διασφάλιση της εύρυθμης και ασφαλούς διεξαγωγής των πλειστηριασμών, οι οποίοι αποτελούν μέρος της απονομής της Δικαιοσύνης, την άμεση νομοθέτηση διατάξεων προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και για χρέη προς το ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά Ταμεία, και τους ΟΤΑ, καθώς και τη βελτίωση των υφιστάμενων διατάξεων προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς για χρέη προς τις τράπεζες”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής των συμβολαιογράφων, κατ’ εξαίρεση θα διεξάγονται πλειστηριασμοί κατόπιν χορηγηθησομένης αδείας εκ των Συλλόγων ή της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος μετά από σχετικό αίτημα του επί του πλειστηριασμού υπαλλήλου, όταν κριθεί αναγκαίο.

Όπως αναφέρει η Συντονιστική Επιτροπή, θα χορηγούνται άδειες για αναγκαστικούς πλειστηριασμούς μεταξύ ιδιωτών, για εκούσιους πλειστηριασμούς, για πλειστηριασμούς με αντικείμενο διεκδικήσεις από διατροφές ή μισθούς εργαζομένων, για πλειστηριασμούς ευπαθών προϊόντων τα οποία κινδυνεύουν να καταστραφούν, για πλειστηριασμούς πλοίων, αεροσκαφών, επαγγελματικών χώρων, βιομηχανικών ή βιοτεχνικών χώρων, ξενοδοχειακών μονάδων, οικοπέδων, αγροτεμαχίων και κινητών πραγμάτων, καθώς και για πλειστηριασμούς με επισπεύδοντα τις τράπεζες, το ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ΟΤΑ, οι οποίοι δεν έχουν αντικείμενο κατοικίες.


σχετικα αρθρα