Με εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου ανασύρεται από το αρχείο και ανοίγει εκ νέου ο φάκελος για τις αναφορές που είχε καταθέσει ο εισαγγελέας Εφετών Ιωάννης Αγγελής καταγγέλλοντας προσπάθεια παρέμβασης στο έργο του σχετικά με τους χειρισμούς του στην υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου.

Και οι δύο αναφορές του εισαγγελικού λειτουργού είχαν τεθεί στο αρχείο το περασμένο καλοκαίρι ύστερα από έρευνα που διενήργησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Μανώλης Ρασιδάκης. Με πολυσέλιδη αναφορά του μάλιστα ο ανώτατος εισαγγελέας είχε καταλήξει στο συμπέρασμα τότε ότι δεν στοιχειοθετούνται οι καταγγελίες του συναδέλφου του. Η κυρία Δημητρίου ανέσυρε από το αρχείο τις αναφορές του κ. Αγγελή και ανέθεσε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Παπαγεωργίου να τις επανεξετάσει.

 Τα νέα στοιχεία που προέκυψαν, σύμφωνα με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, είναι από:

1) τη μηνυτήρια αναφορά του κ. Βγενόπουλου η οποία μπήκε στο αρχείο σχετικά με τον καταλογισμό ευθυνών για διαρροή στοιχείων από τη δικογραφία που τον αφορούσε,

2) την πρωτοβάθμια πειθαρχική διαδικασία σε βάρος της Εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη για τους χειρισμούς της στην υπόθεση του κ. Βγενόπουλου και

3) την άσκηση ποινικής δίωξη σε βάρος του κ. Βγενόπουλου και άλλων 14 ατόμων για δάνειο 200 εκατ. ευρώ που χορήγησε σε εφοπλίστριας Αγγελικής Φράγκου χωρίς εγγυήσεις.