Ακόμη και σε ειδικές κρύπτες σε φωταγωγούς και ντουλάπια έκρυβαν τα κλοπιμαία οι ληστές των επωνύμων όπως προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών. Πανάκριβα αυτοκίνητα, πολυτελή σπίτια και μεγάλα χρηματικά ποσά, συνθέτουν το παζλ της χλιδάτης ζωής που είχαν οι αρχηγοί της οργάνωσης.

Είναι ενδεικτικό πως ο «εγκέφαλος» της σπείρας, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης,  έκρυβε σε γκαράζ του σπιτιού του στο Ίλιον, μια Ferrari και ένα τζίπ ΒΜW.  Οι αστυνομικοί εντόπισαν πλήθος από «καβάτζες» σε φωταγωγούς και ντουλάπες όπου εντόπισαν κοσμήματα, χρυσές λίρες και μεγάλα χρηματικά ποσά.

Οι ληστές των επωνύμων, οι οποίοι απαρτίζονταν από δεκάδες μέλη και χωρίζονταν σε δυο υποομάδες, δρούσαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βέροια, Λάρισα και Αλεξανδρούπολη.

Όπως προέκυψε μεταξύ των θυμάτων τους ήταν η τραγουδίστρια Άννα Βίσση και η δημοσιογράφος Ηρώ Καρυοφύλλη, αλλά και γνωστοί επιχειρηματίες και άτομα με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, κυρίως στην βορειοανατολική Αττική, στην Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της χώρας.

Την ίδια στιγμή, οι άνδρες της ασφάλειας που έχουν αναλάβει τις έρευνες εξετάζουν το ενδεχόμενο τα ίδια άτομα να είχαν εισβάλει και στα σπίτια του ζωγράφου Αλέκου Φασιανού και του καλλιτεχνικού μάνατζερ Τόνυ Μαυρίδη.

Γιγαντιαία επιχείρηση

Η  αστυνομική επιχείρηση σύλληψης και εντοπισμού των 30 εμπλεκόμενων για την ώρα, είναι η μεγαλύτερη στα χρονικά, με 1.000 πάνοπλους αστυνομικούς να συμμετέχουν  σε αυτήν.

Έως και αύριο αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ για την σπείρα που είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος καλλιτεχνών και επιχειρηματιών.

Το χρονικό της ληστείας στη βίλα της Άννας Βίσση

Η ληστεία στο σπίτι της γνωστής καλλιτέχνιδος έγινε στις 9 Οκτωβρίου, όταν άγνωστα άτομα μπήκαν στο σπίτι της στην οδό Ωρωπού και Καλάμου στην Εκάλη και αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο με κοσμήματα άγνωστης χρηματικής αξίας.

Οι δράστες εισέβαλαν στο σπίτι της δημοφιλούς καλλιτέχνιδας από την πίσω πόρτα της μονοκατοικίας που διατηρεί και διέφυγαν... σαν κύριοι.

Να σημειωθεί ότι οι κινήσεις των δραστών καταγράφηκαν από κύκλωμα τηλεόρασης και εξετάζεται από άνδρες της Ασφάλειας.