current views are: 6

3 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση15:38

Πανελλαδικός ξεσηκωμός των συνταξιούχων – Έκαψαν τα… Κατρουγκαλόχαρτα (Βίντεο και φωτό)

«Ραντεβού» στους δρόμους και της πλατείες έδωσαν οι συνταξιούχοι σε Αθήνα, Φθιώτιδα και Κρήτη με σκοπό να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις αιματηρές περικοπές που έχουν δεχθεί οι συντάξεις τους.

Δημοσίευση 15:38’

«Ραντεβού» στους δρόμους και της πλατείες έδωσαν οι συνταξιούχοι σε Αθήνα, Φθιώτιδα και Κρήτη με σκοπό να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις αιματηρές περικοπές που έχουν δεχθεί οι συντάξεις τους.

«Ραντεβού» στους δρόμους και τις πλατείες έδωσαν οι συνταξιούχοι σε Αθήνα, Φθιώτιδα και Κρήτη με σκοπό να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις αιματηρές περικοπές που έχουν δεχθεί οι συντάξεις τους.

Πραγματοποιώντας Πανατικές συγκεντρώσεις, αντιδρούν στην οικονομική πολιτική λιτότητα που ακολουθεί καθ’υπόδειξη των δανειστών η κυβέρνηση .

Χαρακτηριστικό των συγκεντρώσεων ήταν η κάψη των παραπλανητικών επιστολών του Υπουργού Εργασίας κ. Κατρούγκαλου, φωνάζοντας συνθήματα.

Σε ότι αφορά το «μέτωπο» της Αθήνας, οι συνταξιούχοι με σχεδόν μαζική συμμετοχή ξεκίνησαν πορεία με κατεύθυνση το υπουργείο Εργασίας έχοντας στόχο, να επιστρέψουν τις επαίσχυντες όπως οι ίδιοι σημειώνουν, επιστολές του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου.

Όπως υπογραμμίζει στο newpost.gr ο πρόεδρος των συνταξιούχων του ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης, ”ήταν μια μεγάλη συγκέντρωση, όπου συμβολικά κάψαμε μπροστά στο υπουργείο τις επιστολές που μας έστειλαν. Δεν ζητήσαμε να δούμε κανέναν, ήταν μια συμβολική κίνηση από μέρους μας, για να δείξουμε το πόσο μας έχουν καταστρέψει τη ζωή”.

Συνταξιούχοι στη Λαμία : «Δεν υποχωρούμε και δεν υποτασσόμαστε»

«Δεν υποχωρούμε και δεν υποτασσόμαστε. Δεν θα δεχθούμε καμιά μείωση στις συντάξεις μας. Λήστεψαν τα λεφτά των ταμείων μας, πήραν τα δικά μας χρήματα που είχαμε δουλέψει και πληρώσει και τα έφαγαν και τώρα, αντί να μας πουν που πήγαν τα λεφτά μας, κάνουν συνεχώς περικοπές…» δήλωσαν οι διαμαρτυρόμενοι συνταξιούχοι  στην πλατεία Πάρκου στη Λαμία.

Φλεγόμενες επιστολές και στα Χανιά

Παρόμοιες εικόνες εκτυλίχθηκαν και στα Χανιά με τους συνταξιούχους να καίνε την επιστολή του υπουργού Εργασίας και να διαμαρτύρονται για τις περικοπές των συντάξεων  των κοινωνικών παροχών, αλλά και την αύξηση των φορολογικών βαρών.

 

 


σχετικα αρθρα