Μηνυτήρια αναφορά κατά του Δημήτρη Κοντομηνά για «ψευδορκία» ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κατέθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του δεν συμφωνούν με όσα υποστήριξε ενώπιον της Επιτροπής ο ιδιοκτήτης του Alpha, τον οποίο και κατηγορεί για παραπειστική, παραπλανητική, αναληθή και ψευδή» κατάθεση σχετικά με τις φορολογικές του υποχρεώσεις και τις τράπεζες.

Αναλυτικά η δήλωση του Ν. Νικολόπουλου έχει ως εξής:

«Πριν από λίγο κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά εις βάρος του κ. Δ. Κοντομηνά για ψευδορκία που διέπραξε ενώπιον των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Είπε ο κ. Κοντομηνάς στα μέλη της Επιτροπής ότι δεν έχει συνάψει τραπεζικά δάνεια και ότι ουδέποτε έχει φοροδιαφύγει.

Τα στοιχεία που έχω στην διάθεσή μου δεν συμφωνούν με την κατάθεση του κ. Κοντομηνά, η οποία θεωρώ ότι είναι παραπειστική, παραπλανητική, αναληθής και ψευδής.

Είναι ν’ απορεί κανείς με την… αμνησία του κ. Κοντομηνά που προσπαθεί να πείσει ότι ουδέποτε πέρασε από τους γκισέδες τραπεζικών καταστημάτων για να πάρει κι αυτός τα θαλασσοδάνεια που του αναλογούσαν.

Από την άλλη πλευρά, θα του θυμίσω σήμερα ότι λειτουργεί στην Αθήνα η Δ’ ΔΟΥ. Αυτή που είχε καταχωνιάσει τα τελευταία χρόνια την φοροδιαφυγή του. Για 76 εκατομμύρια ευρώ κάνει λόγο η Δ’ ΔΟΥ. Οι υπηρεσίες έχουν αποφανθεί, όχι εγώ. Τα νέα μαντάτα θα τα μάθει ο κ. Κοντομηνάς από τον κ. Εισαγγελέα που παρέλαβε πριν λίγο τη μηνυτήρια αναφορά μου».