Απίστευτη ιστορία για 280 Έλληνες, οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί από τις 6 το απόγευμα στο Αϊβαλί της Τουρκίας. Δεν  μπορούν να επιστρέψουν στη Μυτιλήνη αφού το πλοίο «Αϊσέ Γκιουλ», με το οποίο θα ταξίδευαν, κατασχέθηκε λόγω χρεών στο τουρκικό δημόσιο.

Οι 280 είχαν πάει στο Αϊβαλί, με 6 ευρώ εισιτήριο, σήμερα το πρωί, για να ψωνίσουν από το παζάρι που διοργανώνεται εκεί κάθε Πέμπτη. Ζήτησαν να επιβιβασθούν στα άλλα πλοία τα οποία θα πραγματοποιούσαν την ίδια ώρα δρομολόγια αρνήθηκαν όμως να πληρώσουν εισιτήριο, αφού όπως υποστήριξαν το είχαν ήδη κάνει. 

Γίνεται διαπραγμάτευση προκειμένου να μεταβεί στο Αϊβαλί πλοίο από τη Μυτιλήνη για να τους παραλάβει. Άγνωστο κατά πόσο κάτι τέτοιο θα γίνει απόψε. 

Το πλοίο «Αϊσέ Γκιουλ», που κατασχέθηκε, ανήκει στην πλοιοκτήτρια εταιρεία της οικογένειας Ζαλέ, που δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στη γραμμή ΜυτιλήνηΑϊβαλί. Στο παρελθόν η οικονομική τους δραστηριότητα είχε απασχολήσει και την ελληνική δικαιοσύνη λόγω μεγάλων χρεών και προς το Ελληνικό δημόσιο.