Με ταχύ βήμα προχωρά η αστυνομία στην πλήρη εξάρθρωση της σπείρας των Ρομά - και όχι μόνο - που βρίσκονται πίσω από εκατοντάδες κλοπές, ληστείες και διαρρήξεις, καθώς, όπως αποκαλύφθηκε σήμερα, έχουν γίνει, ήδη, 41 συλλήψεις, ενώ η λεία των ληστών σε ευρώ, μετρά πάνω από 1,5 εκατομμύριο, από τα οποία 600.000 είναι σε μετρητά.

Συγκεκριμένα, η Ασφάλεια έχει προβεί στις συλλήψεις 41 ατόμων από 19-66 ετών, από τους οποίους οι 38 είναι Έλληνες, ένας είναι Σύρος και ένας είναι ομογενής από το Καζακστάν.

Οι, δε, ηλικίες τους είναι από 19 έως 66 ετών. 

Ωστόσο, η Αστυνομία δεν θα σταματήσει εκεί, καθώς αναζητούνται ακόμα 48 άτομα, τα οποία εμπλέκονται με κάποιον τρόπο στην σπείρα.

Την ίδια στιγμή, έχει στοιχειοθετηθεί κατηγορία για παράβαση καθήκοντος κατά 3 αστυνομικών, ενώ ελέγχεται η συμμετοχή στη σπείρα επτά ακόμα ατόμων από την ΕΛΑΣ. 

Εξάλλου, στα χέρια της αστυνομίας είναι και ο επιχειρηματίας και celebrity Αλέξανδρος Αγγλούπας, ο οποίος συνελήφθη ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ είχε αναλάβει να προωθεί αντικείμενα από χρυσό και ασήμι σε ανταλλακτήρια χρυσού.

Παράλληλα, κατηγορία έχει, επίσης, στοιχειοθετηθεί για γνωστό κοσμηματοπώλη στο Κολωνάκι, ο οποίος έπαιρνε δαχτυλίδια και ρολόγια από τα μέλη της οργάνωσης και τα πωλούσε σε χαμηλές τιμές. 

Όσον αφορά τη λεία των ληστών, κάθε ημέρα έρχονται στο φως καινούρια στοιχεία και, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, έχουν κατασχεθεί περισότερα από 600.000 ευρώ, 120 κιλά ασήμι, ράβδοι και φύλλα χρυσού και 60 πολύτελη αυτοκίνητα, όπως Πόρσε, Φεράρι, BMW κλπ.

''Πάμε για μπάλα'' 

Οι νέες αποκαλύψεις αφορούν και τις κωδικές ''φράσεις'' με τις οποίες συνεννοούνταν μεταξύ τους οι ληστές.

Μετά τα κωδικά ονόματα του τύπου Ράμπο, Εισαγγελέας, Μπίλιας, Μαραντόνα, Ψηλός, Μαλλιάς και...Σατανάς, στο φως ήρθαν και φράσεις όπως ''Πάμε για μπάλα'', όταν προχωρούσαν σε μια νέα ληστεία, ή ''πάμε για δουλειά''.