Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκονται γνωστά  καταστήματα  και ενεχυροδανειστήρια με έδρα το Κολωνάκι ,αλλά και ενεχυροδανειστήρια  σε όλη την Ελλάδα για  ενδεχόμενη εμπλοκή τους στο κύκλωμα  που είχε διαρρήξει πολυτελείς βίλες  στα βόρεια προάστια κλέβοντας κοσμήματα εκατομμυρίων ευρώ.

Η γνωστή δημοσιογράφος-παρουσιάστρια Λίζα Δουκακάρου είναι μαζί με τη δημοφιλή τραγουδίστρια Άννα Βίσση δύο μόνο από τα θύματα της συμμορίας.

Τέσσερις εγκληματικές υποομάδες , σε απόλυτη συνεργασία μεταξύ τους και με αυστηρή ιεραρχική δομή και πειθαρχία συγκροτούσαν τη συμμορία, όπως τονίζεται στο ογκώδες διαβιβαστικό της Αστυνομία. «Η απρόσκοπτη, μακροχρόνια και έντονα αποτελεσματική δράση τους προσέδωσε στις υπό εξέταση εγκληματικές οργανώσεις εξαιρετική φήμη στον χώρο του υποκόσμου με αποτέλεσμα ετερόκλητα κακοποιά στοιχεία να προσεγγίσουν μέλη τους προσφέροντας με το αζημίωτο πληροφορίας για πιθανούς στόχους».

Υπόδικοι ή κατάδικοι στο παρελθόν για διαρρήξεις οι περισσότεροι από τους κατηγορουμένους, αν και ήταν άεργοι, ζούσαν στην απόλυτη χλιδή, σε πολυτελείς μεζονέτες στη Δυτική Αττική και τη Θεσσαλονίκη ενώ οι ίδιοι ή συγγενικά τους πρόσωπα κατέχουν πανάκριβα αυτοκίνητα με μεγάλη ιπποδύναμη.

Εκτός όμως από τα αυτοκίνητα, τα μέλη της συμμορίας αρέσκονταν και στα κινητά στα οποία είχαν ενεργοποιήσει τηλεφωνικές   συνδέσεις ανύπαρκτων προσώπων την ώρα που τα δικά τους ήταν ξεχασμένα…. στα σπίτια τους, απενεργοποιημένα. Έτσι, θα τους εξασφάλιζαν «άλλοθι» στην περίπτωση που η Αστυνομία θα έφτανε σ’ αυτούς για κάθε από τις ληστείες.

Στο διαβιβαστικό της Αστυνομίας που αριθμεί περισσότερες από 160 σελίδες, επισημαίνεται με έμβαση η εκδικητικότητα που έδειχναν τα μέλη της συμμορίας στα θύματά τους. Όπως αναφέρεται τα θύματα επωμίζονταν εκτός από το βάρος της απώλειας των περιουσιακών τους στοιχείων και αυτό της επισκευής και ανακατασκευής των χώρων του σπιτιού.

Στους διαλόγους των μελών της σπείρας που περιλαμβάνονται στη δικογραφία είναι ξεκάθαρη η προσπάθειά τους να μην προδοθούν από τις συνομιλίες τους. 

Μ.Χ  Μπορείς να μου βρεις άτομο να έρθει να τα δει τώρα γιατί είναι πολλά και καλά;

Α.Α: Που;

Μ.Χ.: Αθήνα

Α.Α.: Αθήνα ε, τι πράγματα είναι;

Μ.Χ.: Rolex, Cartier, Bulgari…

Σε άλλο διάλογο, οι κατηγορούμενοι  περιμένουν να φτιάξουν τη διάθεσή τους από τις….κλοπές!

Σ.Δ: Έλα Μπιλ, τι κάνεις;

Μ.Β.: Τι να κάνω ρε. Αμα πας για κανένα μεροκάματο (κλοπή) πάρε με και εμένα γιατί είμαι χάλια

Σ.Δ ναι βρε, το απόγευμα θα τα πούμε, εντάξει; Τώρα περιμένω να πάω για δουλειά(κλοπή) στέλνουν ένα YARIS ασημί, ξέρεις…

Σε άλλο σημείο, συζητούν για το ποιοι θα συμμετέχουν σε μία ακόμη διάρρηξη

Ρ.Α :Ακούς; Δύο συζητήσεις να σου πω, πας; Ναι ή όχι; Έχω μία δουλειά με τσιγγάνους, ξέρω μία δουλειά να την κάνουμε.

Ρ.Σ: Έρχομαι να την κάνω αλλά δεν θέλω πολλά άτομα

Ρ.Α Το πολύ έξι άτομα, εσύ, εγώ ο Άλκης

Αυτό που  πραγματικά εντυπωσίασε τους αστυνομικούς είναι « η αφθονία του υλικοτεχνικού τους εξοπλισμού» που διαθέτει η συμμορία με κάποιους μάλιστα να αναλαμβάνουν το ρόλο  το ρόλο του ασυρματιστή αφού είχαν προμηθευτεί συσκευή ασυρμάτου για να παρακολουθών τις συχνότητες και επικοινωνίες της αστυνομίας τη στιγμή των διαρρήξεων. Στις επιχειρήσεις μάλιστα τα μέλη της συμμορίας δεν παρέλειπαν να τηλεφωνούν στην Άμεσο Δράση για να παραπλανούν τους αστυνομικούς με άλλα περιστατικά για τα οποία θα έπρεπε να παρέμβουν.