Μια θλιβερή αποκάλυψη έκανε ο αναπληρωτής καθηγητής ψυχιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Πέτρος Σκαπινάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ΑΡΤ 90,6 FM και τον Λάζο Μαντικό, υπογραμμίζοντας ότι στην Ελλάδα κάθε χρόνο υπάρχουν 300-500 αυτοκτονίες. 

Σύμφωνα με τον κ. Σκαπινάκη:

Στη χώρα μας κάθε χρόνο έχουμε 300 με 500 αυτοκτονίες που έχουν αυξηθεί τα τελευταία 7 χρόνια λόγω της κρίσης. Ο αριθμός αυτός δεν έχει γίνει γνωστός.  

Οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα έχουν σταματήσει να αυξάνονται σε σχέση με τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Αν το κλίμα μας δεν είχε τόσο ήλιο θα είχαμε περισσότερες αυτοκτονίες.  

Όπως επισήμανε, δε, ο αναπληρωτής καθηγητής ''όλοι μας μπορεί να έχουμε κατάθλιψη και να μην το έχουμε καταλάβει. Μπορεί η συχνή σωματική κούραση που αισθανόμαστε η οι πόνοι να προέρχονται από άσχημη ψυχολογική κατάσταση η οποία μπορεί να δημιουργείτε από πολλούς παράγοντες. Ακόμα και από τις οικονομικές δυσκολίες της καθημερινότητας μας''.

Ο καθηγητής Πέτρος Σκαπινάκης με πρόσφατες δηλώσεις του την περασμένη Πέμπτη στο Ζάππειο, στο 2ο Συνέδριου Ψυχικής Υγείας (2nd Mental Health Conference) τόνισε, επίσης, ότι «Το 2015 οι ασθενείς με κατάθλιψη στην Ελλάδα ξεπέρασαν τους 500.000, φτάνοντας τα μεγέθη μιας πολύ μεγάλης πόλης σαν του Πειραιά».