Σημαντική μεταβολή του καιρού με κατά τόπους ισχυρές βροχές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός σήμερα Τρίτη  με την κακοκαιρία να διαρκεί μέχρι και την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού ο καιρός θα χαλάσει από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες (οι οποίες πιθανώς θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις) και τους θυελλώδεις ανέμους (6 με 8 και πιθανώς πρόσκαιρα 9 μποφόρ)

Ειδικότερα οι περιοχές που θα επηρεαστούν από το κύμα κακοκαιρίας:

Αύριο, Τρίτη, (08-11-2016) τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Δυτική και η Κεντρική Στερεά, η Βορειοδυτική Πελοπόννησος και πρόσκαιρα στην αρχή της ημέρας η Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και από το απόγευμα η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη:

Στην Αττική, συννεφιά με πιθανή βροχή κυρίως στα δυτικά και βόρεια, αφρικάνικη σκόνη και νοτιοδυτικοί άνεμοι 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες, νότιοι άνεμοι 5 με 6 μποφόρ και το θερμόμετρο από 14 έως 24 βαθμούς.
 
Στη Θράκη και στη Μακεδονία βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τοπικά θυελλώδεις νοτιάδες και η θερμοκρασία από 8 έως 24 βαθμούς.
                                                                                          
Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, τοπικά ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και θερμοκρασία από 12 έως 24 βαθμούς.
   
Στην Πελοπόννησο, βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Ο υδράργυρος από 11 έως 26 βαθμούς.
 
Στα Κύθηρα, ενισχυμένοι νοτιάδες ως 7 μποφόρ και θερμοκρασία έως 24 βαθμούς.   
 
Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, αραιές νεφώσεις, σκόνη και νοτιάδες 6 με 8 μποφόρ. Το θερμόμετρο από 15 έως 26 και στη βόρεια Κρήτη 30 βαθμούς.
 
Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, συννεφιά, νότιοι άνεμοι 6 με 8 και στα βόρεια τοπικά 9 μποφόρ και η θερμοκρασία έως 24 βαθμούς.
 
Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα τοπικές βροχές ή καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια τμήματα. Ο υδράργυρος από 10 έως 26 βαθμούς.