Άνοιξε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Καστοριάς η αυλαία για την πολύκροτη υπόθεση δολοφονίας του Κωστή Πολύζου στη Σιάτιστα, με κατηγορουμένους τη 49χρονη μητέρα του Δέσποινα Κουτσέγκου και τον 42χρονο πατριό του Χρήστο Ντιό, που θα καθίσουν στο εδώλιο για ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Όπως είπε στην "Espreeso" ο θείος του άτυχου 23χρονου Βαγγέλης Πολύζος, το μόνο που ζητούν τόσο εκείνος όσο και όσο και η αδελφή του Χρυσούλα είναι να τους επιτραπεί να παραστούν ως πολιτικοί ενάγοντες στη δίκη και όχι απλώς να καταθέσουν ως μάρτυρες. Άλλωστε εκείνοι ήταν που αγκάλιασαν τον ανιψιό τους, όταν έφυγε από τη ζωή ο πατέρας τους και η θλίψη για τον χαμό του είναι μεγάλη.

«Σύντομα θα αποδείξουμε ότι και αυτός ο θάνατος ήταν δολοφονία και όχι ανακοπή όπως είχε λεχθεί τότε από το ίδιο πρόσωπο. Πάντα θεωρούσαν υπαίτια την κατηγορουμένη για όλα τα δεινά που βρήκαν την οικογένειά τους. Το παιδί μεγάλωσε στο σπίτι τους όλα τα χρόνια, πριν επισημοποιηθεί η σχέση της μητέρας του με τον πατριό. Νιώθουν έντονα συναισθήματα θλίψης για τον χαμό του» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας Θανάσης Τέλλιος.

Μήνυση

Για την έρευνα ως προς το θάνατο του βιολογικού πατέρα του Κωστή Πολύζου, ο κ. Τέλλιος τόνισε ότι σύντομα θα καταθέσουν μήνυση πριν παρέλθει ο χρόνος των 20 ετών και παραγραφεί το αδίκημα.

Ο ιατρικός φάκελος εξαφανίστηκε μυστηριωδώς και καταθέσαμε μηνυτήρια αναφορά 

Τα ίχνη του Κωστή Πολύζου χάθηκαν από το σπίτι του στη Σιάτιστα στις 11 Φεβρουαρίου του 2011. Δύο εβδομάδες μετά ο πατριός του ζήτησε βοήθεια από την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη.

Το μυστήριο λύθηκε όταν τα σκυλιά ενός κυνηγού ξέθαψαν το μισοφαγωμένο πτώμα του στο χωράφι του πατριού του. Τον περασμένο Ιανουάριο το ζευγάρι συνελήφθη με ένταλμα στο σπίτι του στην Ελευσίνα, αλλά δεν έχει ομολογήσει την ενοχή του.