Ο εφοπλιστής εμπλέκεται σε υπόθεση δωροδοκίας του πρώην κεντρικού τραπεζίτη της Κύπρου, Χριστόδουλου Χριστοδούλου, καταθέτοντας ποσό της τάξης του ενός εκατομμυρίου ευρώ σε λογαριασμό εταιρείας της κόρης του, Αθηνάς.

Κατά τις αρχές φέρεται να είχε σχέση με τις πράξεις που είχαν αποδοθεί στον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο, ο οποίος αιφνιδίως απεβίωσε την περασμένη εβδομάδα.

Ο Μιχάλης Ζολωτας, μετά την έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης σε βάρος του από τις κυπριακές αρχές, εμφανίστηκε αυθορμήτως στην Εισαγγελία Εφετών και κρατείτο στις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να διασφαλιστεί η αυτοπρόσωπη παρουσία του στο Επαρχιακό Δικαστήριο της Λευκωσίας.

"Κάναμε έφεση στον Άρειο Πάγο", δήλωσε ο συνήγορος του εφοπλιστή, καθηγητής κ. Χρήστος Μυλωνόπουλος, μετά την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου.

"Το συμβούλιο έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση για την 29η κατηγορία, και όχι για τις υπόλοιπες 28, η οποία και φέρει τον Ζολώτα να συνεργεί σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος το 2013, στη Λευκωσία. Πρόκειται για ασυγχωρήτως αόριστη κατηγορία. Υπάρχουν, δε, σαφέστατες ενδείξεις ότι ο εντολέας μου δεν θα τύχει δίκαιης δίκης στην Κύπρο".