Τον προστάτη της αρχάγγελο Μιχαήλ τίμησε η πολεμική μας Αεροπορία με μια ειδική τελετή, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις της σχολής Ικάρων, στην αεροπορική βάση Δεκελείας, στο Τατόι, παρουσία της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, αεροσκάφη Φάντομ πέταξαν πάνω από το χώρο της εκδήλωσης.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος και ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός, μετέβησαν στη Σύμη, όπου παρέστησαν στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και παρακολούθησαν τη θεία λειτουργία στην μονή Πανορμίτη.

Το πρωί, ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Χρήστος Βαίτσης, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, που παρέστησαν η ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας, αντιπροσωπείες αξιωματκών, υπαξιωματικών, των παραγωγικών σχολών, καθώς και ενώσεων συλλόγων αποστράτων και πεσόντων αεροπόρων.

Σε ανακοίνωσή του, ο τομέας Άμυνας του Ποταμιού, εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και εμπιστοσύνη προς το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας, «αναγνωρίζοντας το ρόλο της, τόσο στην αμυντική θωράκιση της χώρας, όσο και στο συνεχιζόμενο κοινωφελές έργο της».

«Παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία με συνέπειες στη διαθεσιμότητα των μέσων και τις ανεκπλήρωτες κυβερνητικές οικονομικές υποσχέσεις ως προς την απόφαση του ΣτΕ, η Πολεμική Αεροπορία ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις προκλήσεις των ομολογουμένως χαλεπών καιρών μας», αναφέρεται χαρακτηριστικά.