Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς, που γίνονται κάθε Τετάρτη. Σήμερα υπήρξε ένταση και επεισόδια, στο Ειρηνοδικείο Αθηνών και δυναμική κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη. Οι πλειστηριασμοί ματαιώθηκαν και στις δύο περιπτώσεις, αφού αποχώρησαν οι συμβολαιογράφοι.  

Συγκεκριμένα, στο Ειρηνοδικείο Αθηνών βρέθηκαν  τρεις συμβολαιογράφοι της τράπεζας Πειραιώς κι ένας της Εθνικής Τράπεζας, όπως περιέγραψε στο newpost o Λεωνίδας Παπαδόπουλος, από το κίνημα  «Δεν πληρώνω».  Σκοπός των συγκεντρωμένων  ήταν να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός. Μετά την ένταση που επικράτησε οι συμβολαιογράφοι έφυγαν.  

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε και στη Θεσσαλονίκη. Συλλογικότητες κατά των πλειστηριασμων (περίπου 150 άτομα) συγκεντρώθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο,για να αποτρέψουν τους πλειστηριασμούς. Όταν αποχώρησαν οι συμβολαιογράφοι οι διαδηλωτές άρχισαν να χειροκροτούν και να φωνάζουν συνθήματα, όπως περιγράφει το voria.gr. 

Δείτε βίντεο με τους συμβολαιογράφους να αποχωρούν και τα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη

Αποχή Συμβολαιογράφων 

Θυμίζουμε ότι η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος αποφάσισε την επανάληψη της αποχής από τη διενέργεια πλειστηριασμών, για σήμερα και ζητά: α) τη διασφάλιση της εύρυθμης και ασφαλούς διεξαγωγής των πλειστηριασμών, οι οποίοι αποτελούν μέρος της απονομής της Δικαιοσύνης και β) την άμεση νομοθέτηση διατάξεων προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και για χρέη προς το  Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά Ταμεία, και τους ΟΤΑ, καθώς και τη βελτίωση των υφιστάμενων διατάξεων προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς για χρέη προς  τις τράπεζες, όπως έχει ανακοινώσει. 

Όπως σημείωναν κατ’ εξαίρεσιν θα διεξάγονται πλειστηριασμοί κατόπιν χορηγηθησομένης αδείας εκ των Συλλόγων ή της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος μετά από σχετικό αίτημα του επί του πλειστηριασμού υπαλλήλου, όταν κριθεί αναγκαίο.