Στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία  διαβιβάζεται με παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου το δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος  που αφορά στην επιστολή του  καταδικασμένου ως αρχηγού της 17Ν Αλέξανδρου Γιωτόπουλου ,προκειμένου να ερευνηθούν όσα  αναφέρει ο κρατούμενος.

Στις 7 Νοεμβρίου, το Έθνος δημοσίευσε επιστολή του Γιωτόπουλου με ισχυρισμούς για ασύλληπτο πυρήνα της οργάνωσης «17 Νοέμβρη» αλλά και αιχμές κατά πάντων για τη δίκη.

Τι ισχυρίστηκε ο Γιωτόπουλος στην επιστολή του

Στη μακροσκελή επιστολή του έκανε λόγο για όπλο της «17 Νοέμβρη» και σημαντικά χειρόγραφα που «εξαφανίστηκαν» από το σπίτι-γιάφκα που είχε βρεθεί το 2002, αλλά και για καταθέσεις που μπήκαν στο αρχείο και συμμετοχή σε ανθρωποκτονίες που «έκαιγαν» συγκεκριμένα πρόσωπα για  μία ομάδα 8 ατόμων.

«Στο παράνομο σπίτι-γιάφκα της 17Ν που αποκαλύφθηκε το 2002 υπήρχε όπλο που έκαιγε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Το όπλο αυτό δεν βρέθηκε», σημειώνει ο Γιωτόπουλος στην επιστολή του και αναρωτιέται:

Ποιος το εξαφάνισε; Οι μυστικές υπηρεσίες; Κάποιος από τους συλληφθέντες που συνεργάστηκε με τις αρχές;

Μάλιστα ο Γιωτόπουλος μιλάει και για έγγραφα: «Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, θα 'πρεπε να βρεθούν επίσης σημαντικά χειρόγραφα του ίδιου προσώπου. Ούτε αυτά βρέθηκαν. Ποιος τα εξαφάνισε;».

«Υπήρξαν επιβαρυντικές καταθέσεις εναντίον του ίδιου και εναντίον άλλων δύο κολλητών του από συλληφθέντες που συνεργάστηκαν με τις αρχές. Καταθέσεις περισσότερες από μία. Ποιος έδωσε εντολή να αγνοηθούν, να μπουν στο αρχείο; Οι τρεις αυτοί συνδέονται με άλλους πέντε. Από αυτή την ομάδα των τουλάχιστον οκτώ ορισμένοι είχαν άμεση συμμετοχή σε ανθρωποκτονίες. Άλλοι σε βίαιες ενέργειες σοβαρές που προκάλεσαν τραυματισμούς. Ενώ η δραστηριότητα των πιο ασήμαντων ήταν πιο ουσιαστική και πιο συνειδητή απ' αυτή ορισμένων που καταδικάστηκαν στη δίκη σε σχετικά μικρές ποινές και εξέτισαν πραγματική ποινή άνω των 5 χρόνων. Κανένας από αυτούς δεν συνελήφθη. Γιατί;», καταλήγει.